Η Condor συνδέει το Αμβούργο με την Ζάκυνθο

Ο Πολωνικός αερομεταφόρεας LOT εξαγόρασε την γερμανική Condor, η οποία αποτελούσε και τον αεροπορική εταιρεία του γερμανικού τμήματος της Thomas Cook, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Η Condor διαθέτει στόλο 50 αεροσκαφών και η LOT στόλο 80 αεροσκαφών. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των δύο εταιρειών η συνένωσή τους δημιουργεί ένα ηγετικό αεροπορικό όμιλο στην Ευρώπη που θα μεταφέρει περισσότερους από 20 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Ο διευθύνων σύμβουλος της LOT Rafal Milczarski προέβλεψε μελλοντική ενίσχυση του στόλου της νέας εταιρείας με περίπου 30 επιπλέον αεροπλάνα από την Boeing και την Airbus.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως σε αντίθεση με την Thomas Cook που κατέρρευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, η γερμανική Condor έλαβε σημαντική στήριξη από την γερμανική κυβέρνηση που την χρηματοδότησε με 380 εκατομμύρια ευρώ για να την διασώσει.

Στις κοινές δηλώσεις που έκαναν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών για την εξαγορά, επισημάνθηκε ότι το ποσό που δόθηκε ως δάνειο από το γερμανικό δημόσιο για την διάσωση της Condor θα αποπληρωθεί στην ολότητά του. Η εξαγορά αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Απρίλιο.

«Η κίνηση που έγινε εξασφαλίζει το μέλλον της condor και προσφέρει στο προσωπικό, τους επιβάτες και τους μετόχους, σταθερότητα και προοπτική», τόνισε ο κος Rafal Milczarski.

Η Condor θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια διοίκηση. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η αεροπορική εταιρεία έχει προχωρήσει και σε σημαντικές περικοπές, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε μείωση 150 θέσεων εργασίας από τις συνολικά 2.400 θέσεις αεροσυνοδών.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, αναφερόμενος στην εξαγορά της Condor, υποστήριξε ότι: «μέχρι τώρα ήταν οι ξένες εταιρείες που εξαγόραζαν πολύτιμες πολωνικές επιχειρήσεις. Τώρα οι ρόλοι αντιστράφηκαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας