Εξοπλισμός κουζίνας Όταν η γαστρονομία συναντά την τεχνολογία. Μπορεί οι επισκέπτες εστιατορίων να δίνουν τα εύσημα στον chef, έπειτα από την απόλαυση ενός γεύματος, ξεχνούν, ωστόσο, ότι μέρος των συγχαρητηρίων πρέπει να δοθεί και στις εταιρείες που έχουν εξοπλίσει την κουζίνα.

Η ανάπτυξη των social media έχει ενισχύσει τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της φιλοξενίας να οφείλουν να ακολουθούν νέες τεχνολογίες, όχι μόνο σε ότι αφορά τα νέα γαστρονομικά trends αλλά και σε ότι σχετίζεται με τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, που συνθέτουν τον εξοπλισμό της κουζίνας του εστιατορίου τους. Εσείς πότε αλλάξατε τελευταία φορά το φούρνο ψησίματος; Το πλυντήριο πιάτων που διαθέτετε είναι σχεδιασμένο για εξοικονόμηση νερού; Οι ψηστιέρες σας έχουν τις προδιαγραφές που συμφωνούν με τους νέους κανονισμούς ακρυλαμιδίων;

Εξοπλισμός κουζίνας

Ας μην γελιόμαστε, ο εξοπλισμός κουζίνας είναι το δεξί χέρι του chef, ο οποίος, πέρα από τον πολύτιμο βοηθό του, τον sous chef, στηρίζεται και στις τελευταίας τεχνολογίας συσκευές, που προσφέρουν πιο γρήγορο αποτέλεσμα, δεν αλλοιώνουν τις γεύσεις των συνταγών του και κάνουν οικονομία χρόνου κι ενέργειας. Σε αυτά τα θετικά αξίζει να προσθέσει κανείς και τη βασικότερη, ίσως, παράμετρο που κάνει ένα εστιατόριο να ξεχωρίζει, την καθαριότητα, που επιτυγχάνεται με τα αποτελεσματικά πλυντήρια καθαρισμού των μαγειρικών συσκευών. Στο παρόν τεύχος του Food Service έχουν συγκεντρωθεί ορισμένες από τις πιο μεγάλες κι αξιόπιστες εταιρείες στην αγορά του εξοπλισμού μαζικής εστίασης, παρουσιάζοντας τα προϊόντα που διαθέτουν.

ΔΚ ΙΝΟΞ – ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ. & Κ. Ο.Ε

Εξοπλισμός κουζίναςΗ «ΔΚ ΙΝΟΞ – ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ. & Κ. Ο.Ε.» έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα σχεδίασης, κατασκευής κι εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων. Η εταιρεία αναλαμβάνει όλα τα στάδια δημιουργίας του χώρου από την αρχική μελέτη, εφαρμόζοντας Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ISO 9001:2008.

Ερμάριο κέντρου

Πρόκειται για ανοξείδωτο ερμάριο δυο όψεων, που μπορεί να κατασκευαστεί σε διάφορες διαστάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της επαγγελματικής κουζίνας για την οποία προορίζεται. Διαθέτει συρόμενες πόρτες, συρτάρια, ένθετο ερμάριο με ανοξείδωτες πόρτες και θέση για κρεμαστά λεκανάκια gastronorm.

Pool bar

Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει pool bar σε διαστάσεις και σχέδια που ποικίλουν, ανάλογα με το χώρο του πελάτη. Επίσης, προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις, τόσο για τον ανοξείδωτο εξοπλισμό όσο και για τη διακοσμητική διαμόρφωση, χρησιμοποιώντας μεγάλη γκάμα υλικών.

ΔΚ ΙΝΟΞ – ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ. & Κ. Ο.Ε: www.dkinox.gr

Εξοπλισμός κουζίναςΙΝΟΜΑΚ Refrigerators

Η «ΙΝΟΜΑΚ Α.Β.Ε.Ε.» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1976 κι έκτοτε έχει επιδείξει σημαντική παρουσία στο χώρο της Μαζικής Εστίασης στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό.
Η εταιρεία διαθέτει επαγγελματικά ψυγεία, θερμαινόμενες συσκευές μαζικής εστίασης κι επιλεγμένες ουδέτερες κατασκευές από ανοξείδωτο χάλυβα.

Θάλαμος συντήρησης

Ο θάλαμος συντήρησης, έχοντας εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας από –2oC έως +8οC, είναι ευέλικτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση μεγαλύτερου εύρους υλικών σε σχέση με τις συμβατικές καταψύξεις, κυρίως κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων. Διαθέτει μία ή δύο γυάλινες πόρτες με τριπλό ενεργειακό κρύσταλλο, μηχανισμό αυτόματης επαναφοράς με ελατήριο κι εναλλάκτη θερμότητας με ειδική επίστρωση για προστασία από τη διάβρωση.

ΝΟΜΑΚ Refrigerators: www.inomak.gr

ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ Α.&Δ.

Εξοπλισμός κουζίνας«ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ Α.&Δ.» ιδρύθηκε το 1975, έχοντας ως κύρια γνωρίσματα την τεχνογνωσία και τη συνέπεια. Έκτοτε, έχει προσφέρει καινοτόμες κι εργονομικές λύσεις, εξοπλίζοντας όλο και περισσότερες επισιτιστικές μονάδες κάθε είδους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εταιρεία έχει μεγάλη γκάμα μηχανημάτων, πλαισιώνεται από 40+ καταξιωμένους οίκους του εξωτερικού (ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο ιταλικό οίκος BERTO’S) και διαθέτει μια φόρμουλα που συνδυάζει τις καθαρές γραμμές με τις πλούσιες λεπτομέρειες. Στο παρόν αφιέρωμα, η «ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ Α.&Δ.» παρουσιάζει το LA CUCINA, ένα μονομπλόκ από ανοξείδωτο AISI 304 πάχους 3mm, κατασκευασμένο με κοπή λέιζερ υψηλής ακρίβειας κι εσωτερική συγκόλληση.

Εξοπλισμός κουζίναςΌλα τα αξεσουάρ, η μόνωση κι η καλωδίωση ενσωματώνονται σε ένα ομοιόμορφο, τέλειο και γερό μπλοκ, με μεγάλη αντοχή κι υψηλή ενεργειακή απόδοση, χωρίς διασπορά θερμότητας, που συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ο εξοπλισμός, αερίου και ηλεκτρικός, με τεχνολογία infrared και induction και με αναλογικό και ψηφιακό πάνελ έλεγχου, κάνει άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Chef να επιλέγει τις μεθόδους, για να επιτύχει την υπεροχή. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει ποικιλία αξεσουάρ, που εξασφαλίζουν επαγγελματική απόδοση κι ολοκληρώνουν το μονομπλόκ, ενώ παρέχει αμέτρητες ιδέες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ Α.&Δ.: www.varanakis.com

TOPFROST

Η «Topfrost», που ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια από τον Αθανάσιο Τσεκλίδη, έχει ενεργή παρουσία στο χώρο της επαγγελματικής ψύξης και της μαζικής εστίασης, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις κι ανταγωνιστικές τιμές, τόσο ως προς την πώληση όσο και ως προς την ενοικίαση επαγγελματικών ψυγείων, βιτρινών, πλυντηρίων πιάτων, φούρνων κ.λπ. για τους επαγγελματίες. Οι νέες ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας συνολικής έκτασης 2.000τ.μ. διαθέτουν πλούσια ποικιλία μεγεθών και σχεδίων: έκθεση, γραφεία, αποθήκες με πλούσιο stock σε καινούργια και μεταχειρισμένα προϊόντα και τμήμα service κι ανταλλακτικών.

Εξοπλισμός κουζίναςΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΦΟΥΡΝΩΝ VESUVIUS

Το συγκρότημα φούρνων Vesuvius, με εξωτερικές διαστάσεις 95x98x210cm (ΜxΠxΥ), αποτελείται από φούρνο, φούρνο πίτσας, στόφα κι αεραγωγό κι έχει ισχύ αεραγωγού 180W/220V, ισχύ φούρνου 9600W/380V, ισχύ φούρνου πίτσας 4600W/380V και ισχύ στόφας 1200W/380V, ενώ έχει συνολική ισχύ 15580W/380V. Διαθέτει θερμοστάτη, φούρνο αερόθερμο κυκλοθερμικό για 6 ταψιά 60x40cm, φούρνο πίτσας για 2 πίτσες Φ 30, στόφα για 5 ταψιά 60x40cm, περιστροφικές ρόδες και θερμοστάτη θερμόμετρο.

TOPFROS: www.topfrost.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας