Μπουτάρη, Φαιά Γη

Με «εφόδια» τη γνώση και τους πολυετείς πειραματισμούς με την ποικιλία Μοσχοφίλερο, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα για εξέλιξη που χαρακτηρίζει την οινολογική της ομάδα, η οινοποιία Μπουτάρη παρουσιάζει το νέο της κρασί «Φαιά Γη», ένα singe vineyard από το κτήμα της στη Μαντινεία.

To «Φαιά Γη», προέρχεται από αμπέλι καλλιεργούμενο σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και από πρέμνα ηλικίας 14 ετών, της ποικιλίας Μοσχοφίλερο και συγκεκριμένα του βιότυπου Μαυροφίλερο. Το ξεχωριστό, υπόλευκο – γκρι χρώμα του κρασιού, με τις φαιές ανταύγειες, από τις οποίες πήρε και το όνομά του, δημιουργείται από τις σκουρόχρωμες ράγες της αυτόχθονης ποικιλίας και του προσδίδει μοναδικότητα.

Στο «Φαιά Γη», το Μαυροφίλερο ξεδιπλώνει έναν εκπληκτικά πλούσιο τερπενικό χαρακτήρα.
Στη μύτη διακρίνονται έντονα αρώματα λουλουδιών (τριαντάφυλλο – βιολέτα), εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων, μελιού και θυμαριού. Αρμονικά ισορροπημένο, με δομή, λιπαρότητα και  μακρά αρωματική επίγευση, το νέο κρασί ξεχωρίζει για τη φινέτσα και το αριστοκρατικό του στυλ. Στοιχεία μάλιστα που αναδεικνύονται και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας του. Ωστόσο, προερχόμενο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι, το «Φαιά Γη» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Το νέο κρασί διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας