Σύμφωνα με το Τμήμα Τουρισμού (DOT), οι Φιλιππίνες είδαν μια αύξηση της τάξης του 11,43% στους διεθνείς επισκέπτες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, φτάνοντας συνολικά τους 4,133,050 διεθνείς τουρίστες.

Ο διευθυντής τουρισμού Bernadetter Romulo-Puyat δήλωσε ότι είχαν ήδη υπερβεί το όριο των 4 εκατομμυρίων μέσα στους πρώτους 6 μήνες του έτους. Πριν από επτά χρόνια, είχαν χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο για φτάσουν τα 4 εκατομμύρια τουρίστες. Η τουριστική βιομηχανία στις Φιλιππίνες έχει πράγματι προχωρήσει πολύ, με καλύτερη και αυξημένη συνδεσιμότητα. Τα νέα, ανακαινισμένα και διευρυμένα αεροδρόμια συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη αυτή.

Προώθησαν λιγότερο γνωστούς αλλά αναδυόμενους προορισμούς και επέκτειναν το χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων. Προσέλκυαν με μεγάλη επιτυχία ένα μεγάλο και διαφορετικό σύνολο ξένων ταξιδιωτών και κατάφεραν να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Έτσι, για παράδειγμα τον Ιούνιο του 2019, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 21,41% με 643.780 αφίξεις έναντι των 530.267 τον Ιούνιο του 2018.

Οι κορυφαίες αγορές των Φιλιππινών ήταν η Νότια Κορέα και η Κίνα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν την τρίτη θέση, ακολουθούμενες από την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας