Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων

Εξαιρετικά αναγκαία είναι η δημιουργία Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κρήτη σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος.

Ο κος. Φαμέλλος στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τους Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης «έδωσε τελεσίγραφο» ότι στις 19 Ιανουαρίου πρέπει να έχουν τελειώσει τα πάντα σε σχέση με τη δημιουργία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) στην Κρήτη.

O κ. Φάμελλος αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου πραγματοποιώντας μια σύντομη επίσκεψη που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 4 του μήνα με σκοπό το κρίσιμο ζήτημα των δασικών χαρτών και των απορριμμάτων.

Μάλιστα ενδεικτικό των προθέσεών του είναι το γεγονός ότι σχεδιάζει να υπογράψει το αμέσως επόμενο διάστημα Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου άμεσα να ενεργοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για την επιβολή προστίμων σε όσους Δήμους δεν συμμορφωθούν με τα όσα ο νόμος προβλέπει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος έστειλε επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ζητώντας «τη συμμετοχή του σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο των ΦΟΔΣΑ, το ταχύτερο δυνατόν», ανοίγοντας τον κύκλο της αναζήτησης ευθυνών για τις καθυστερήσεις των δημάρχων στην εφαρμογή του νόμου και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας