Στις 25 και στις 26 Ιουνίου, στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, θα διεξαχθεί το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους, με κύριο στόχο την προβολή του τουριστικού προορισμού Πιέρια όρη και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας της περιοχής, σύνολο που αποτελεί ειδική μορφή τουρισμού για την Πιερία.

Ειδικότερα, η εν λόγω δράση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, έχει ως σκοπό την εξωστρέφεια, μέσω της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού.

Επιπλέον, το Γαστρονομικό Φεστιβάλ επιδιώκει να επιτύχει την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομία του τόπου, ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, δεδομένου ότι οι διαδρομές των Πιερίων είναι συνυφασμένες κατά κύριο λόγο με τον χειμερινό τουρισμό και τη χιονοδρομία.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, οι παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής, μέσα από δράσεις που θα αναδείξουν τις τοπικές γεύσεις, τα έθιμα και τις παραδοσιακές συνταγές, καθώς και καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας