Κόνσολας, ΕΞΡ, γαστρονομικός τουρισμός

Ο γαστρονομικός τουρισμός και η σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Τουρισμού κύριου Μάνου Κόνσολα, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλη Μαρκόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο γαστρονομικός τουρισμός και η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. Όπως ανέφερε ο κ. Μάνος Κόνσολας: «πρέπει να καταστήσουμε τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα πρέπει να αποτελούν μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη».

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου συμφωνήθηκε να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, η συλλογή στοιχείων σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει σε πρώτες ύλες και παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες. Το θέμα το είχε θέσει ο υφυπουργός και σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ, όπου ο κος Κόνσολας είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση του δείκτη  του κύκλου εργασιών του Εμπορίου με τον αντίστοιχο του Τουρισμού.

Με βάση αυτό το μέγεθος και σε συνάρτηση με την παραγωγή και την επάρκεια προϊόντων κάθε τουριστικής περιοχής, μπορεί να διαμορφωθεί το πλαίσιο σύνδεσης των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα με τα ξενοδοχεία, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ενίσχυση των τοπικών οικονομιών από την τουριστική δραστηριότητα.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας και με τις ενώσεις ξενοδόχων άλλων τουριστικών περιοχών, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του εγχειρήματος.

«Διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων του με τον τουρισμό δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν διασφαλιστεί η επάρκεια, αλλά και η ανταγωνιστικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για αυτό και πρέπει να προηγηθεί η συλλογή στοιχείων για τη ζήτηση σε πρώτες ύλες και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες», υπογράμμισε ο κ. Κόνσολας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας