κάμπινγκ

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τα κάμπινγκ της Βόρειας Ελλάδας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και κυρίως τον Σεπτέμβριο, από χώρες της κεντροδυτικής Ευρώπης, με τους εμπόρους τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων να έχουν ξεπουλήσει στη Γερμανία, όπως «Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε αρκετές κρατήσεις από τις 10 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου», είπε ο κ. Δεληδημητρίου, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ: «αυτό όμως που κάνει τη διαφορά φέτος είναι ο Σεπτέμβριος, οπότε έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως από την κεντροδυτική Ευρώπη. Εάν έχουμε καλό δείκτη πανδημίας, ίσως τον Σεπτέμβριο ανακάμψουμε και ξεπεράσουμε το 40% με 50% που είχαμε πέρυσι. Πάρα πολλά κάμπινγκ πέρυσι πανελλαδικά δεν άνοιξαν. Φέτος όμως είναι διαφορετικά».

Αλεξανδρούπολη: Τρεις φορές πάνω οι διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ

«Ο φετινός Ιούνιος πήγε παρά πολύ καλά, είμαστε τρεις φορές πάνω από την περσινή χρόνια στις διανυκτερεύσεις», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτήτρια κάμπινγκ Βασιλική Παπαντή διευκρινίζοντας πως στον νομό Έβρου υπάρχει ένα μόνο κάμπινγκ, το οποίο βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. «Τον μήνα που πέρασε είχαμε κυρίως Έλληνες σε ποσοστό 90% και τουρίστες από άλλες χώρες περίπου 10%. Σε κανονικές συνθήκες, οι μισοί πελάτες μας είναι Έλληνες και το 50% των επισκεπτών είναι Βαλκάνιοι και τουρίστες από Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία και Γαλλία. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πιστεύουμε ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα και ότι θα καλύψουμε σε μεγάλο ποσοστό το χάσιμο που είχαμε την περσινή χρονιά λόγω πανδημίας», τόνισε η κ. Παπαντή.

Πιερία: 20% αύξηση στην προσέλευση φέτος σε σχέση με το 2020

Ο Βαγγέλης Γουλάρας, ιδιοκτήτης κάμπινγκ στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα στην Πιερία, πέρυσι επέλεξε να κρατήσει κλειστή την επιχείρησή του, φέτος όμως δηλώνει πιο αισιόδοξος. «Έχουμε αύξηση 20% τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι. Το 2020 από τα δέκα κάμπινγκ, τα μισά δεν λειτούργησαν, ανάμεσα τους και το δικό μας. Φέτος οι ενδείξεις είναι διαφορετικές, έχουμε αυξητική τάση και άρχισε να αυξάνεται και η κίνηση ήδη στην ευρύτερη περιοχή μετά τις αλλαγές που έχουμε στα σύνορα στους Ευζώνους. Από τις κρατήσεις και την κίνηση που ήδη έχουμε, περιμένουμε μια αύξηση περίπου 30% σε σχέση με τον Ιούνιο», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γουλάρας και υπογράμμισε πως «οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται πλήρως εμβολιασμένοι και είναι λίγοι αυτοί με αρνητικό μοριακό τεστ. Ελπίζουμε ότι ο Ιούλιος και Αύγουστος θα είναι δύο καλοί μήνες για εμάς».

Ξεπούλησαν οι έμποροι τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων στην Γερμανία

«Ο οδικός τουρίστας είναι αυτός που θα διαμορφώσει την κατάσταση στα κάμπινγκ», σημείωσε ο κ. Δεληδημητρίου εξηγώντας πως «όλοι αυτοί που θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς εν μέσω πανδημίας, έχουν το δικό τους μέσο και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι τουρίστες».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πληροφορίες που έχει από κατασκευαστές και έμποροι τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων στη Γερμανία δείχνουν πως έχουν …ξεπουλήσει, με τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο να κάνουν τους μεγαλύτερους τζίρους. «Εάν στο παρελθόν ένας στους δύο είχε το δικό του μέσο, σήμερα δύο στους δύο Γερμανούς επιλέγουν να κινούνται και να μένουν σε δικό τους μέρος, για να αποφύγουν την ανασφάλεια που προκαλεί η πανδημία. Στην κεντροδυτική Ευρώπη, το κάμπινγκ θεωρείται τρόπος ζωής, οι επισκέπτες θέλουν να είναι μέσα στη φύση και να αισθάνονται διαφορετικά από τη ζωή στην πόλη. Το αυτοκινούμενο είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής», υπογράμμισε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας