Γερμανικές εκθέσεις, Γερμανία

Μια θετική είδηση για τον ελληνικό τουρισμό ήρθε από την Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξαιρεί την Ελλάδα από τις προειδοποιήσεις για ταξίδια στις ευρωπαϊκές χώρες. Ασφαλής θεωρείται και η Κύπρος, αλλά όχι τα κατεχόμενα. Ειδικότερα, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία οι Γερμανοί μπορούν να ταξιδέψουν ανεπιφύλακτα είναι η Ελλάδα.

Για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση να αποφεύγονται ταξίδια που δεν είναι αναγκαία. Η σύσταση αφορά είτε συγκεκριμένες περιοχές μιας χώρας είτε ολόκληρη την επικράτεια. Αυτό προκύπτει από τις επικαιροποιημένες συστάσεις και προειδοποιήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες βασίζονται σε εκτιμήσεις του κρατικού ινστιτούτου λοιμωξιολογίας Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο.

Σε αυτές που θεωρούνται στο σύνολο τους χώρες αυξημένου κινδύνου προστέθηκαν η Γαλλία, η Ολλανδία, η Σλοβακία και η Μάλτα. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά περιοχές της Πολωνίας και -ξανά- της Ιταλίας. Στην κατηγορία κρατών που η προειδοποίηση αφορά ορισμένες μόνο περιοχές κατατάσσεται και η Κύπρος, η οποία θεωρείται ασφαλής με εξαίρεση τα κατεχόμενα. Ειδική είναι η περίπτωση της Νορβηγίας: Η χώρα θεωρείται μεν ασφαλής, αλλά επειδή επιβάλει σε ταξιδιώτες από τη Γερμανία καραντίνα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση. Το Όσλο θεωρεί τη Γερμανία ως χώρα υψηλού κινδύνου.

Αυστηρότερα μέτρα και για εισερχόμενους στη Γερμανία

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας φέρεται να προετοιμάζει αυστηρότερους κανονισμούς και για τους ταξιδιώτες που μπαίνουν στη Γερμανία από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα. Στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπανς προβλέπεται να εξουσιοδοτηθεί το υπουργείο Υγείας με την δυνατότητα να εκδίδει κανονισμούς για τους ταξιδιώτες, αλλά και για όλα τα μεταφορικά μέσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας