drones
Πώς ένα γήπεδο του γκολφ εξασφαλίζει προηγμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης στους επισκέπτες του με drones

Οι γκόλφερς θεωρούνται ως μία από τις βασικές κατηγορίες τουρισμού υψηλής ποιότητας, γεγονός που τους κάνει περιζήτητους σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό και αναζητούνται διαρκώς τρόποι, προϊόντα και υπηρεσίες που θα ικανοποιούν το σύνολο των αναγκών τους, αλλά και θα διασφαλίζουν την απαιτούμενη διαφοροποίηση σε όσους δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά. Στο King’s Walk Golf Course, στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, φαίνεται πως βρήκαν την απάντηση… στα drones!

Nαι, καλά διαβάσατε, στα drones! Έχει υπολογιστεί πως, κατά μέσο όρο, ένας γύρος γκολφ που περιλαμβάνει 18 τρύπες και στον οποίο συμμετέχουν 4 παίκτες διαρκεί περί τις 4 ώρες. Χρόνος ικανός να κάνει τους γκόλφερς να αδημονούν για κάποια δροσιστικά ποτά, αναψυκτικά και χυμούς ή και για ένα σνακ, σάντουιτς, finger food κ.ο.κ. Επειδή, όμως, ένα γήπεδο του γκολφ εκτείνεται σε μερικά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, η εξυπηρέτηση των παικτών είναι αμφίβολη και μάλλον οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πραγματοποιήσουν χιλιόμετρα, καταβάλλοντας κόπο και σπαταλώντας χρόνο. Και όλα αυτά, ενώ βρίσκονται εκτεθειμένοι στις διάφορες καιρικές συνθήκες (ήλιος, ζέστη, κρύο, αέρας). Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται άρτια εξυπηρέτηση πελάτη και δη για μέρος της αφρόκρεμας των τουριστών.

Σίγουρα όχι για το King’s Walk Golf Course, που βρίσκεται στην περιοχή του Grand Forks στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ. Τι το διαφορετικό επέλεξε να κάνει η διοίκηση του συγκεκριμένου γηπέδου γκολφ; Ουσιαστικά, υιοθέτησε μια λύση μέσω της οποίας η ευκολία και η εξυπηρέτηση του ίδιου του παίκτη-πελάτη να ωθείται σε ανώτερα επίπεδα. Με ποιον τρόπο; Θέτοντας την τεχνολογία των drones στη… δούλεψή της! Αποτέλεσμα; Οι γκόλφερς, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται στο γήπεδο, να λαμβάνουν φαγητό και ποτά –κυριολεκτικά– από τον ουρανό!

Τα στελέχη του γηπέδου King’s Walk Golf Course δεν κρύβουν πως η χρήση των drones αναμένεται να έχει σημαντική διείσδυση στους νεότερης ηλικίας ενδιαφερόμενους παίκτες, οι οποίοι θα το εκλάβουν ως… σημάδι καινοτομίας και πρωτοπορίας, διασφαλίζοντας την παρουσία του γηπέδου στο μέλλον, καθώς θα έχει καρπωθεί το ενδιαφέρον των επερχόμενων γενιών παικτών!

Για την ακρίβεια, η διοίκηση του King’s Walk Golf Course αποφάσισε να συνεργαστεί με δύο συγκεκριμένες εταιρείες, προκειμένου να λανσάρει το πρώτο σύστημα παράδοσης παραγγελιών σε γήπεδο γκολφ στις ΗΠΑ. Η πρώτη είναι η ισραηλινή startup Flytrex, η οποία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα των drone logistics και ειδικεύεται στη μεταφορά και παράδοση φαγητού και καταναλωτικών προϊόντων μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η δεύτερη είναι η αμερικανική εταιρεία παροχής drone υπηρεσιών EASE Drones.

Ολοκλήρωση παράδοσης παραγγελιών ταχύτατα και οικονομικά!

Με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία συνεργασίας, η Flytrex αναμένεται να μεταφέρει και να παραδίδει φαγητό και ποτά από το εστιατόριο Eagle’s Crest Grill του γηπέδου γκολφ King Walk σε ολόκληρο το μήκος και το πλάτος του! Τι συνέβαινε μέχρι πρότινος; Οι γκόλφερς έπρεπε να έχουν προπαραγγείλει τις επιθυμίες τους, δηλώνοντας κατά προσέγγιση τόσο την ώρα όσο και το σημείο στο οποίο θα βρίσκονταν, προκειμένου το ένα και μοναδικό ειδικό αμαξίδιο να τους εντόπιζε και να υλοποιούσε την παράδοση. Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Flytrex Yariv Bash δήλωσε αποκλειστικά στο περιοδικό «Τουριστική Αγορά»:

drones«Μέσω της νέας υπηρεσίας θα διασφαλίσουμε τη δραστική μείωση του χρόνου αναμονής των γκόλφερς, κάνοντάς τους ασφαλώς πιο χαρούμενους και ικανοποιώντας την επιθυμία τους για απόλαυση υψηλής ποιότητας πελατοκεντρικών υπηρεσιών. Πόσω μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία θα είναι σε θέση να λαμβάνουν σε ελάχιστα λεπτά της ώρας ό,τι κι εάν επιθυμήσουν». Πώς θα γίνεται αυτό στην πράξη; Ο κ. Bash εξηγεί πως οι γκόλφερς δεν έχουν παρά να ανοίξουν την ειδική εφαρμογή παραγγελειοληψίας, με την ονομασία «Flytrex Golf» και να επιλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να τους παραδοθούν. Στη συνέχεια, επιλέγουν τον επιθυμητό τόπο παράδοσης και η παραγγελία τους έχει ολοκληρωθεί!

«Το εστιατόριο του γηπέδου λαμβάνει αυτομάτως την παραγγελία, την προετοιμάζει, την πακετάρει και έπειτα την παραδίδει σε έναν τεχνικό της Flytrex, ο οποίος με τη σειρά του τη φορτώνει στο ειδικό drone. Από την πλευρά του, ο πελάτης μέσω της εφαρμογής πληροφορείται σχετικά με το εν εξελίξει status της παραγγελίας σε πραγματικό χρόνο. Το δε drone φτάνει στο σημείο παράδοσης που έχει επιλεγεί και αναμένει επιβεβαίωση πως ο πελάτης βρίσκεται εκεί κοντά. Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, τότε το drone “κατεβάζει” με τη χρήση του ασφαλούς συστήματος παράδοσης “In-Air” την πλατφόρμα που περιέχει τα προϊόντα της παραγγελίας.

dronesΗ διαδικασία έχει μόλις ολοκληρωθεί. Από την πλευρά μας εγγυώμαστε πως είμαστε σε θέση να ολοκληρώνουμε τις παραδόσεις αγαθών σε χρόνο μικρότερο των πέντε λεπτών, όσο «αφιλόξενος» ή απαιτητικός κι αν είναι ο επιλεγείς τόπος. Flytrex σημαίνει ευκολία, ταχύτητα, τέλος στην περιττή αναμονή και δίχως τον παραμικρό κόπο από την πλευρά των γκόλφερς-πελατών!» Όσο για την τιμολογιακή πολιτική; Οι γκόλφερς μπορούν να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτό, αναψυκτικό ή χυμό με τίμημα της τάξης των 3 δολαρίων. Και αυτό, παραδοτέο όπου το επιθυμούν! Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, το drone που χρησιμοποιείται έχει βάρος περίπου 15 κιλά, ενώ πετά σε ύψος που κυμαίνεται μεταξύ 60 και 90 μέτρων, με ταχύτητα της τάξης των 30 μιλίων την ώρα (περίπου 49 χιλιόμετρα την ώρα).

Έχει υπολογιστεί πως, κατά μέσο όρο, ένας γύρος γκολφ που περιλαμβάνει 18 τρύπες και στον οποίο συμμετέχουν 4 παίκτες διαρκεί περί τις 4 ώρες. Χρόνος ικανός να κάνει τους γκόλφερς να αδημονούν για κάποιο δροσιστικό ποτό ή ένα σνακ!

Τα drones ως… πολιορκητικός κριός για τις νεότερες γενιές

Από την πλευρά της διοίκησης του King’s Walk Golf Course, μέσω της αξιοποίησης των drones επιδιώκεται η εξασφάλιση μιας μοναδικής εμπειρίας πελατοκεντρικής εξυπηρέτησης, η οποία θα βελτιώσει την εικόνα του συγκεκριμένου γηπέδου στο μυαλό των γκόλφερς και θα το καταστήσει άκρως λειτουργικό, φιλικό προς τον παίκτη, όσο και βολικό. Μάλιστα, τα στελέχη του γηπέδου δεν κρύβουν πως η χρήση των drones αναμένεται να έχει σημαντική διείσδυση στους νεότερης ηλικίας ενδιαφερόμενους παίκτες, οι οποίοι θα το εκλάβουν ως… σημάδι καινοτομίας και πρωτοπορίας έναντι των έντονα παρωχημένων «παραδοσιακών» εγκαταστάσεων και παρεχόμενων υπηρεσιών. Κάτι που θα διασφαλίσει την παρουσία του γηπέδου στο μέλλον, καθώς θα έχει καρπωθεί το ενδιαφέρον των επερχόμενων γενιών παικτών!

dronesΘα πρέπει να σημειωθεί πως ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι πτήσεις drones σε παγκόσμια κλίμακα έχει να κάνει με τις επιμέρους νομοθεσίες για τα όρια των πτήσεών τους, την ακτίνα δράσης τους, τη διατήρηση της ασφάλειας στον εναέριο χώρο κ.ο.κ. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, όπως μας αναφέρει ο κ. Bash: «Η εκεί ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Federal Aviation Administration – FAA) βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη NASA, προκειμένου να αναπτύξουν ένα παγκόσμιο σύστημα διαχείρισης της εναέριας κίνησης αποκλειστικά για τα drones! Αυτό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2020. Αν μη τι άλλο, θα συμβάλλει σε καταλυτικό βαθμό στη σχηματοποίηση του μέλλοντος των εμπορικών παραδόσεων μέσω drone».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας