Ο Όλυμπος θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς για αυτού του είδους τον εναλλακτικό τουρισμό, λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα. Εκτιμάται ότι το 2019 οι αθλητές που θα επισκεφθούν την περιοχή για Παραπέντε θα ξεπεράσουν τους 5.000.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες παγκόσμια συνάντηση αθλητών Παραπέντε στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στα χωριά Καλύβια και Κοκκινοπηλος Ολύμπου. Καθημερινά δεκάδες αθλητές από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο σημείο απογείωσης γνωστό ως “τουρτοφωλιά” για να πετάξουν από εκεί μέχρι τις κορυφές του Ολύμπου.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει γνωστή παγκοσμίως χάρη στο ανάγλυφο του μυθικού βουνού και τις ιδιαιτέρες κλιματολογικές  συνθήκες που το κάνουν μοναδικό σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με τους αθλητές που έρχονται για να πετάξουν, στον Κοκκινοπηλό βρίσκονται 50 εκπαιδευτές παραπέντε από όλο τον κόσμο οι οποίοι στο σχολείο του χωριού πραγματοποιούν workshop για τις τελευταίες εξελίξεις στο άθλημα του Παραπέντε. Οι εκπαιδευτές εκπροσωπούν σχολές από όλο τον κόσμο μερικές από τις οποίες έχουν χιλιάδες μέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας