Κάτι τρέχει στη Γιάλοβα τα τελευταία χρόνια! Ενώ μέχρι πρότινος ήταν αφημένη στην ησυχία της, ξαφνικά φαίνεται να βάζει ένα βροντερό pin στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Της Γιάννας Μπαλαφούτη

Μια γαστρονομική όαση στο Ναυαρίνο

Ο οικισμός της Γιάλοβας βρίσκεται στους ελαιώνες της ξακουστής κορωνέικης ελιάς, ανάμεσα στους οποίους ξετρυπώνουν state-of-the-art καταλύματα, όλα με προνομιακή θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου. Ο οικισμός καταλήγει στην απέραντη χρυσή ακτή (Διβάρι) που οδηγεί από τη μία πλευρά στην… ινσταγκραμική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και από την άλλη στην κοσμοπολίτικη Πύλο.

“ Τον τελευταίο χρόνο, δύο πολυβραβευμένοι Έλληνες σεφ, γνωστοί για την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα.”

Γαστρονομικός προορισμός για όλους

Ο λιθόστρωτος παραλιακός δρόμος της Κάτω Γιάλοβας, παρότι μικρός σε έκταση, πληροί τις προϋποθέσεις για ξένοιαστες καλοκαιρινές -και όχι μόνο- διακοπές. Τα νερά της θάλασσας είναι ρηχά και η αμμουδιά προσφέρεται για ηλιοθεραπεία, παιχνίδια, περπάτημα και αμέτρητες selfies, ειδικά κατά τη δύση του ήλιου, που χάνεται στο Ιόνιο, πίσω από τη νήσο Σφακτηρία. Σε αυτόν το μικρό οικισμό, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται περισσότερες από 30 επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες, στο σύνολό τους, παρέχουν ανώτερης ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας για όλες τις ηλικίες, όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Στη Γιάλοβα κανένας επισκέπτης δε μένει δυσαρεστημένος, διότι έχει την πολυτέλεια της επιλογής. Μπορεί να απολαύσει ανάμεσα σε ποιοτικά καφέ, cocktail bar, wine bar αλλά και sushi bar, νέα γενιάς οβελιστήρια, καθώς και ψαροταβέρνες με τραπέζια κυριολεκτικά πάνω στην άμμο και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, με βάση την ελιά, το κρασί και, φυσικά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η ελληνική γαστρονομία σε νέους προορισμούς

Οι προτάσεις για εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία (fine dining experience) με έμφαση στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα συμπληρώνουν το πολύχρωμο παζλ. Τον τελευταίο χρόνο, δύο πολυβραβευμένοι Έλληνες σεφ, γνωστοί για την ανάδειξη και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα, ανεβάζοντας όλο και πιο ψηλά τον πήχη στη συνολική γαστρονομική εξέλιξη της Γιάλοβας.

“ Η ιστορία του τόπου, η εύφορη γη και η αγάπη για την πρώτη ύλη και την εντοπιότητα τράβηξαν την προσοχή των καταξιωμένων σεφ.”

Η ιστορία του τόπου, η γαλήνη της θάλασσας, το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, η εύφορη γη και η αγάπη για την πρώτη ύλη και την εντοπιότητα τράβηξαν την προσοχή των καταξιωμένων σεφ που τόλμησαν να εγκατασταθούν στη Γιάλοβα. Πρώτος και καλύτερος, ο πολυβραβευμένος Χρύσανθος Καραμολέγκος, που οραματίστηκε να «απαγγείλει γευστική και εμφιαλωμένη ποίηση» στο μουσειακό οινοποιείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας