ΔΑΑ

Στα ελληνικά χρώματα «ντύθηκε» ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) για να γιορτάσει την 25η Μαρτίου. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, η Ευρώπη και όλη η ανθρωπότητα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, ο ΔΑΑ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να τονίσει πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οι Έλληνες δεν ξεχνούν, τιμούν την ιστορία τους και αγωνίζονται για να βγουν νικηφόρα από μία ακόμη μεγάλη μάχη.

«Καθώς φεύγει μία ακόμη μέρα μάχης για την υγεία, για την Ελλάδα ξημερώνει μια μέρα εθνική. 25η Μαρτίου και τα ελληνικά χρώματα φωτίζουν το αεροδρόμιο της Αθήνας. Τιμώντας την εθνική μνήμη, τιμούμε φέτος και την εθνική προσπάθεια της χώρας μας, συλλογική και ατομική», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στο youtube ο ΔΑΑ και δείχνει σε βίντεο  τον εντυπωσιακό φωτισμό του αεροδρομίου με τα ελληνικά χρώματα. «Να προσέχετε και να ονειρεύεστε τα όμορφα ταξίδια που θα έρθουν», είναι το μήνυμα που στέλνει η διοίκηση του ΔΑΑ με αφορμή την εθνική επέτειο, που φέτος εορτάστηκε μέσα σε αυτές τις δραματικές για την υγεία και την οικονομία συνθήκες.

Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με την χειρότερη κρίση στην ιστορία τους. Η ταξιδιωτική κίνηση στην Ευρώπη έχει ουσιαστικά εκμηδενιστεί λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού. Ακόμα και στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου το JFK της Νέας Υόρκης η κίνηση έπεσε κατά 42% τον τελευταίο μήνα, εξαιτίας και της απαγόρευσης πτήσεων προς και από την Ευρώπη.  Ανάλογα είναι τα ποσοστά και σε άλλα αεροδρόμια των ΗΠΑ, παρόλο που εντός της χώρας δεν έχουν επιβληθεί τόσο αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως αυτοί στην Ευρώπη. Είναι ήδη ξεκάθαρο πως το 2020 θα είναι απολύτως αρνητικό για τον τουριστικό κλάδο διεθνώς και ο απόηχος της κρίσης του κορονοϊού αναμένεται να έχει διάρκεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας