Με ηχηρές παρουσίες πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στην κεντρική ομιλία του, ο  πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος αναφέρθηκε στους τέσσερις τελευταίους μήνες όπου ο τουριστικός τομέας βίωσε και εξακολουθεί και βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, δίνοντας έμφαση στη συλλογική προσπάθεια και στρατηγική που ακολουθήθηκε ως «πρώτη γραμμή άμυνας» απέναντι στην κρίση, καθώς και στις στοχευμένες παραβάσεις που θα απαιτηθούν την επόμενη μέρα.

ΣΕΤΕ«Μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη σκληρή χρονιά, για να οικοδομήσουμε μια νέα, μακρά περίοδο ευημερίας, ωριμότητας και ανάπτυξης. Ο τουρισμός, θα σταθεί και πάλι, στο ύψος των περιστάσεων, στην πρώτη γραμμή της μάχης, ισχυρός και πρωτοπόρος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Ρέτσος. Παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ΚΥΑ για τα δωμάτια καραντίνας ο κύριος Ρέτσος απέδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κύριο Μητσοτάκη για τις πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είχαμε όμως την τύχη να έχουμε και την κατανόηση, τα αντανακλαστικά και την αντίληψη του κινδύνου που επέδειξε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης». 

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε ότι η φετινή χρονιά δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες, δεσμεύθηκε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο προκείμενου ο κλάδος να έχει ταχεία ανάκαμψη από την επόμενη σεζόν. Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του και προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ΚΥΑ για τα δωμάτια απομόνωσης, δήλωσε πως θα έχει ισχύ μόνο στα μεγάλα ξενοδοχεία και όχι στα μικρότερα καταλύματα. Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απόφαση ή μεταβολή της ΚΥΑ που σημαίνει πως εκ των πραγμάτων συνεχίζει να είναι σε ισχύ.

H κλειστή συνεδρίαση της 28ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό του κ. Γιάννη Παράσχη, ΑΙΑ CEO, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την 1η Ιουλίου που σηματοδοτεί την έναρξη της δύσκολης πορείας ανάκαμψης αερομεταφορών και τουρισμού. Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα, είναι πρωτίστως αναγκαία η μέριμνα για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την απασχόληση». 

Οι ομιλίες των στρατηγικών εταίρων

Ομιλίες πραγματοποίησαν και οι εκπρόσωποι των στρατηγικών εταίρων του ΣΕΤΕ, AEGEAN, Eurobank και CΟSMOTE. Ο προέδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε να παραλαμβάνουμε αεροπλάνα παρά την κρίση και να στηρίζουμε τις ανάγκες όσο το δυνατό περισσότερων περιοχών της χώρας, στη δύσκολη συγκυρία για να διασφαλίσουμε ένα ισχυρότερο προϊόν για το 2021 και το μέλλον. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μελλοντική κεφαλαιοποίηση της θετικής εικόνας της χώρας. Χρέος μας η ανταπόκριση στις νέες ανάγκες επιβατών μας, η στήριξη του παραγωγικού μας πυρήνα και των εργαζομένων μας, για να μπορέσουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να συμβάλουμε εκ νέου στην αναπτυξιακή δυναμική». 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank, κ. Φωκίωνας Καραβίας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το 2020 είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά όμως δεν είναι μια χαμένη χρονιά. Η χώρα μας ξεχώρισε με θετικό τρόπο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αξιοποίησε επικοινωνιακά την επιτυχία, βελτιώνοντας σημαντικά το brandname της χώρας. Το κέρδος είναι μεγάλο και κεφαλοποιήσιμο για το σύνολο της οικονομίας αλλά ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Ήμασταν Τράπεζα του Τουρισμού όταν στήριζε την οικονομία, είμαστε και σήμερα. Οι καλές μέρες θα ξαναέρθουν και θα είμαστε και τότε μαζί».

“Η πανδημία άλλαξε απότομα την καθημερινότητά μας. Δημιούργησε ένα άνευ προηγούμενου disruption και παράλληλα μια νέα κανονικότητα. Σε αυτές τις συνθήκες η τεχνολογία ήταν ένας ισχυρός σύμμαχος για τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.” δήλωσε ο Chief Commercial Officer Business Segment OTE Group κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος.

ΣΕΤΕΕπίσης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε ότι: «Η παρούσα συγκυρία αποτελεί και μια τεράστια ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό της τουριστικής στρατηγικής μας. Η βιωσιμότητα, η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, οι δημόσιες υποδομές, η αποτελεσματική διαχείριση των προορισμών και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν τις πρωταρχικές προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.  Αυτά είναι τα πεδία στα οποία θα επικεντρωθεί η δραστηριότητα του ΙΝΣΕΤΕ τα επόμενα χρόνια». 

Οι δράσεις της Marketing Greece για το έτος 2019 παρουσιάστηκαν από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, κα. Ιωάννα Δρέττα  η οποία τόνισε: «Ανάγκη όσο ποτέ για τον ελληνικό τουρισμό οι συνέργειες και οι συνεργασίες».

Στο πλαίσιο της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, είχε προηγηθεί την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα και το προεδρείο του ΣΕΤΕ. Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον πρόεδρο, συμμετείχαν η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού και ο κ. Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής Γραφείου προέδρου. Από την πλευρά του ΣΕΤΕ συμμετείχαν ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Α’ αντιπρόεδρος, ο κ. Γιώργος Τσιλίδης, αντιπρόεδρος, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, γενικός γραμματέας, και ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, μέλος Δ.Σ.

Στο πλαίσιο της 28ης ΓΣ του ΣΕΤΕ έγιναν και οι αρχαιρεσίες για το νέο ΔΣ του Συνδέσμου η σύνθεση του οποίου, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι η εξής:

Πρόεδρος:

Ρέτσος Α. Γιάννης, ELECTRA HOTELS & RESORTS

Α Αντιπρόεδρος:

Τάσιος Γρηγόρης, Πρόεδρος ΠΟΞ

Αντιπρόεδροι:

Βασιλάκης Ευτύχιος, AUTOHELLAS – AEGEAN– OLYMPIC AIR

 

Καλλίνικος Καλλίνικος, GOLDAIR HANDLING

 

Τοκούζης Παναγιώτης, Πρόεδρος ΣΕΤΚΕ

 

Τσιλίδης Λύσανδρος, Μέλος ΔΣ ΗΑΤΤΑ

Αντιπρόεδρος Οικονομικών:

Γιαννούλης Εμμανουήλ, GIANNOULIS HOTELS & RESORTS

Γενικός Γραμματέας:

Βερνίκος Γιώργος, VERNICOS YACHTS, Πρόεδρος ΟΚΕ  

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας:

Παράσχης Ιωάννης, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μέλη:

Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, DOMOTEL KASTRI

 

Βούλγαρης Χαράλαμπος, KONTOKALI BAY RESORT & SPA

 

Θεοφανοπούλου Μαρία, GREEK TRAVEL PAGES

 

Κοκοτός ΦώτιοςΙωσήφELOUNDA HOTELS & RESORTS     

 

Κωνσταντακόπουλος Αχιλλέας, TEMES AE

 

Κωνσταντινίδης Αθηναγόρας, ΑΙΘΡΙΟΝ ΠΑΛΑΣ ΑΕ

 

Λασκαρίδη Χλόη, ΛΑΜΨΑ AE

 

Μαρούλης Άρης, MAROULIS TRAVEL

 

Μήτσης Σταύρος, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ MITSIS COMPANY AE

 

Σακέλλης Μιχάλης, Πρόεδρος ΣΕΕΝ

 

Σμπώκου Αγάπη, PHAEA RESORTS

 

Στυλιανόπουλος Ανδρέας, NAVIGATOR TRAVEL

 

Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος, ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Ε.

Αριστίνδην Μέλη:

Καραβίας Φωκίων, EUROBANK

 

Μαρίνης Άρης, Πρόεδρος ΓΕΠΟΕΤ

 

Για να δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, πατήστε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας