Η Ryanair, σήμερα (21 Μαρτίου) εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόφαση του High Court του Λονδίνου, η οποία επιβεβαιώνει την πολιτική της Ryanair να επικοινωνεί με τους καταναλωτές και να καταβάλλει απευθείας αποζημίωση EU261, απορρίπτοντας την αξίωση της claim chaser εταιρίας Bott & Co Solicitors Ltd. για αποζημίωση που δεν μπορεί να ανακτήσει από πελάτες που έχουν αποζημειωθεί απευθείας από τη Ryanair.

Ο δικαστής Edward Murray, ο οποίος προεδρεύει της υπόθεσης, δήλωσε ότι “η Ryanair καθιέρωσε μια απλή και εύκολη διαδικασία για τους επιβάτες της για να κάνουν τις αξιώσεις αποζημίωσης καθυστέρησης πτήσης, είτε online είτε μέσω αλληλογραφίας, χωρίς τη βοήθεια τρίτου”.

Η Ryanair καλεί όλους τους πελάτες με έγκυρες αξιώσεις αποζημίωσης EU261 να υποβάλουν τις απαιτήσεις τους απευθείας στη Ryanair και να αποφύγουν αυτές τις “claims chaser” εταιρείες” Brav & Co, Fairplane, Hayward Baker, Sky Legal, Flightright και Flight Heroes που μπορούν να ζητήσουν αμοιβή πάνω από το 40% για μια αποζημείωση €250. Οι πελάτες με έγκυρες αξιώσεις που ζητούν απευθείας από τη Ryanair θα λάβουν το 100% του δικαιώματος αποζημίωσης EU261 χωρίς την αφαίρεση αυτών των υπερβολικών αμοιβών.

Στο πλαίσιο του σχεδίου ‘Always Getting Better’ του 2018, η Ryanair δημιούργησε μια ειδική ομάδα διεκδικήσεων για την επεξεργασία όλων των έγκυρων απαιτήσεων μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

“Χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση του High Court του Λονδίνου, υποστηρίζοντας την πολιτική της Ryanair να επικοινωνεί με τους καταναλωτές μας και να πληρώνει απευθείας την αποζημίωση EU261. Αυτό θα συμβάλει στην αποτροπή των “claims chaser” εταιρειών Bott & Co, Fairplane, Hayward Baker, Sky Legal, Flightright και Flight Heroes, που σέρνουν σκόπιμα και αναποτελεσματικά τους καταναλωτές στα δικαστήρια, ώστε να αποκτήσουν περισσότερα από το 40% των αποζημιώσεων των πελατών χωρίς καμία χρήσιμη υπηρεσία.

Οι πελάτες που έχουν έγκυρη αξίωση αποζημίωσης, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους απευθείας στον ιστότοπο Ryanair.com και να αποφύγουν αυτές τις υπερβολικές κρατήσεις “διεκδίκησης αξιώσεων”. Στο πλαίσιο του σχεδίου μας “Always Getting Better” του 2018, η Ryanair δημιούργησε μια ειδική ομάδα διεκδικήσεων για να επεξεργαστεί αυτές τις έγκυρες αξιώσεις εντός 10 εργάσιμων ημερών και να την καταστήσει όσο το δυνατόν απλούστερη για τους πελάτες μας”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας