Με την ίδια «ένταση» συνεχίστηκαν και το Νοέμβριο οι προσπάθειες για την ενίσχυση της δυναμικής της Βιομηχανίας Συνεδρίων και Εκδηλώσεων και με την ίδια έμφαση στην εξωστρέφεια, όπως και με τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήσαμε τον 2ο γύρο της παρουσίασης της σημαντικής πρωτοβουλίας, Greek Meeting Alliance, των τριών κορυφαίων Οργανισμών και εκπροσώπων του Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού της χώρας: HAPCO & DES, Thessaloniki Convention Bureau και This is Athens Convention & Visitors Bureau στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Philoxenia.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, δηλώνοντας την υποστήριξή τους, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και εκπρόσωποι των Φορέων που εκπροσωπούν τον Ελληνικό Τουρισμό. Στόχος της παρουσίας μας εκεί ήταν να τοποθετηθεί το ελληνικό MICE και η Ελλάδα στην κορυφή του διεθνούς συνεδριακού χάρτη, μέσω της ένωσης δυνάμεων και δυνατών συνεργειών, όπως αυτή.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του GMA, αλλά και της έκθεσης, ο HAPCO & DES είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με πολλούς θεσμικούς εκπροσώπους και να συζητήσει θέματα που απασχολούν τον κλάδο, προγραμματίζοντας νέες συναντήσεις στην Αθήνα. Παράλληλα, συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Τύπου επικοινωνώντας τη δυναμική και τον στρατηγικό σχεδιασμό του Συνδέσμου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο στην εξωστρέφεια, που αποτελεί και έναν από τους βασικούς στόχους του HAPCO & DES.

Υπενθυμίζουμε ότι η Greek Meeting Alliance αποτελεί μια πρωτοβουλία και σύμπραξη που ξεκίνησε από την αρχή της πανδημίας και που αποτελεί πρότυπο (case study) σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, γεγονός το οποίο ευελπιστούμε πως θα συμβάλει στην προβολή της χώρας μας διεθνώς και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σημαντικών εταίρων της Βιομηχανίας των Συναντήσεων.

Παράλληλα, κατά τον μήνα Νοέμβριο, συνεχίστηκε και η συνεχίζεται επικοινωνία και συνεργασία με εκπροσώπους της Πολιτείας και θεσμικούς φορείς, όπως:

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού Λαμπρινή Ζούλοβιτς και τον Γενικό Γραμματέα, Ευγένιο Βασιλικό, στην οποία συζητήθηκαν εφ’ όλης της ύλης θέματα που απασχολούν τον κλάδο, τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας των δύο φορέων, αλλά και κοινών δράσεων στο προσεχές μέλλον.

Επικοινωνία με τους Οργανισμούς ΕΟΦ & ΣΦΕΕ, αναφορικά με τα ζητήματα που προκύπτουν από τα όρια των εγκυκλίων για τα ιατρικά, επιστημονικά συνέδρια. εσωτερικού. Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τα μέλη PCO’s μας, όσο κα με όλα τα μέλη μας και σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εξελίξεις, προγραμματίζοντας από κοινού τις επόμενες δράσεις μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας