Gastronomy Forum: Veganismos, ωμοφαγία και street food

Horeca 2019Εκατοντάδες επιχειρηματίες της εστίασης, αλλά και chefs, παρακολούθησαν το Gastronomy Forum, το οποίο, ειδικά φέτος, είχε κατεξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η κυρία Χάτζη Σκευοφύλακα – Customer Experience Expert & Business Mentor μίλησε στην ενότητα του Gastronomy Forum « Right the wrongs: Προσφέροντας εμπειρία στον πελάτη», τονίζοντας πως οι επιχειρηματίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι διανύουν τη «Χρυσή εποχή του πελάτη» καθώς τα μέσα που προσφέρονται προς εξυπηρέτησή του από την τεχνολογία είναι πολλά.

Η καλύτερη ποιότητα του Street Food είναι ο στόχος πλέον για τους επαγγελματίες που απασχολούνται στον συγκεκριμένο κλάδο της εστίασης, όπως ανέφερε στην ομώνυμη ενότητα ο κ. Σκουλάς, ιδιοκτήτης του Food Mafia, τονίζοντας ότι πρέπει να προτιμηθεί και να προβληθεί η ποιοτική πρώτη ύλη, καθώς στόχος είναι η καλύτερη ποιότητα στο Street Food που αφήνει αποτύπωμα. Στο πλαίσιο του Gastronomy Forum παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις που αφορούν τον veganismo και την ωμοφαγία, με ομιλήτριες την Άλκηστη Αλεξανδράτου και τη Ντέμμυ Γεωργίου από το Λάιμ Bistro, οι οποίες εξήγησαν πως η αυστηρή χορτοφαγία έχει βρει τη θέση της στην κοινωνία και πως πρόκειται για φιλοσοφία που αποτελεί ηθική αξία και πεποίθηση.

Horeca 2019

Δυναμική παρουσία για το Ελληνικό Πρωινό στο Gastronomy Forum

Στο πλαίσιο του Special Event Gastronomy Forum, στην ενότητα «Γαστρονομική ταυτότητα – Το Ελληνικό πρωινό του Ξ.Ε.Ε», παρουσιάστηκε το project Ελληνικό Πρωινό και υπογραμμίστηκε πως αποτελεί ιδανικό τρόπο κι ευκαιρία για κάθε ξενοδόχο, ώστε να καταφέρει ο επισκέπτης του να αγγίξει, να μυρίσει, να γευτεί και να δει εικόνες τις πατρίδας μας. Φέτος, έμφαση δόθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στο “ανοιγμα” του γευστικού καμβά, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού.

Δήλωσαν στο Food Service

Horeca 2019Η κυρία Λία Παναγούλια, βοηθός και συνεργάτιδα του γνωστού Ιταλού chef, Πίνο Σακέρι, μίλησε στο Food Service για τις υπηρεσίες Consulting που προσφέρει ο Σακέρι στους επαγγελματίες του κλάδου. Όπως ανέφερε η Λία Παναγούλια, ο chef αναλαμβάνει «from Α to Ζ» μια κουζίνα: «Αναλαμβάνει να επανδρώσει την κουζίνα από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία, από το να την κτίσει μέχρι να τη στελεχώσει με αξιόλογο προσωπικό, ενώ, φυσικά, επιμελείται και το μενού. Αυτό γίνεται στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό».

Horeca 2019Δημήτρης Ε. Πολλάλης: Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Εκλεγμένος Σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής, Ταμίας και Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. «Η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποτέλεσε την καλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς οι επαγγελματίες ξενοδόχοι αποφάσισαν πως έφτασε η στιγμή κατά την οποία «χόρτασαν» από… κούφια λόγια κι ανέξοδες υποσχέσεις, δίχως ωστόσο κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, κι έφτασε η στιγμή να αφήσουν το στίγμα τους και να τα πούν… έξω από τα δόντια! Ο κλάδος των ξενοδόχων βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, με τα προβλήματα να σωρεύονται και τις απαιτήσεις να τρέχουν».

Horeca 2019Σίσσυ Αγγελοπούλου, Υπεύθυνη Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ. «Το «Ελληνικό Πρωινό» εισέρχεται στην καρδιά και τη λογική ολοένα και περισσότερων ξενοδόχων. Σκοπός του «Ελληνικού Πρωινού» είναι να αποτελέσει ένα μοναδικό βιώσιμο γαστρονομικό προϊόν πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που συνδέει τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχειακών καταλυμάτων».

Horeca 2019Γεράσιμος Τιμοθεάτος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. «Τα μηνύματα που λαμβάνουμε για τη νέα χρονιά είναι άκρως θετικά και θεωρώ πως για ακόμη μια χρονιά θα κινηθούμε σε ανοδικούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά το πλήθος των αφίξεων στα νησιά μας».

Horeca 2019Απόστολος Αντ. Μουσαμάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αφοί Μουσαμά ΑΞΕ. Προβληματισμένος, αν όχι απαισιόδοξος, αναφορικά με την ερχόμενη τουριστική σεζόν στην Αττική και τα συνολικότερα μεγέθη της, εμφανίζεται ο κ. Μουσαμάς. Συγκεκριμένα, ο κ. Μουσαμάς θεωρεί πως η νέα σεζόν δεν ξεκίνησε με τους θετικότερους οιωνούς για την Αττική, ενώ εκτιμά πως για φέτος το καλό σενάριο θα αποτελέσει η επανάληψη της περυσινής σεζόν και το αρνητικό σενάριο τη μείωση της τάξεως του 5%, εν συγκρίσει με τα μεγέθη του 2018.

Horeca 2019Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
«Τα τελευταία χρόνια υπό τον θεσμικό μου ρόλο ως Πρόεδρος της ΠΟΞ έχω επισκεφτεί αναρίθμητες φορές σειρά από Υπουργεία κι εν γένει κρατικές υπηρεσίες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο τουριστικό προϊόν κι επιδρούν στη διαμόρφωσή του. Δυστυχώς, το pattern είναι ίδιο κι απαράλλακτο: Υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις, λόγια τα οποία στο τέλος της ημέρας έχουν γίνει αέρας. Ομολογώ πως έχω κουραστεί από αυτή την κατάσταση! Επιπροσθέτως, έχω βαρεθεί να γίνομαι δέκτης για τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού, ωστόσο τίποτα να μην γίνεται στο υπόβαθρο, προκειμένου να προκύψουν μελλοντικές επιτυχίες. Πολλές φορές νιώθω πως εγκλωβιζόμαστε σε μια στείρα υπερ–ανάλυση των ζητημάτων, με αποτέλεσμα να μην προχωρούμε στο επόμενο βήμα, αυτό της πράξης!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας