Εντονο είναι το ενδιαφέρον της γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας ξενοδοχείων Hyatt International για την ανάπτυξη των εποχικών προορισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τη Μύκονο να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, όπως επισημαίνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ», ο Takuya Aoyama, αντιπρόεδρος Εξαγορών και Ανάπτυξης της Hyatt International για τη γεωγραφική περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου, Ρωσίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Η Hyatt International βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με επιχειρηματίες του κλάδου στη νησιωτική Ελλάδα (π.χ. στη Μύκονο) για τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας. Εκτιμάται δε, πως κατά την προσεχή διετία η εταιρεία αναμένεται να έχει σαφώς πιο έντονη παρουσία στη χώρα μας, προσφέροντας στους επισκέπτες της μοναδική φιλοξενία και upscale υπηρεσίες.
«Αυτό που σας διαβεβαιώνω είναι το γεγονός πως κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, η παρουσία μας στην Ελλάδα θα είναι εντονότερη, καθώς θεωρούμε πως πληροί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξή της και κατ’ επέκταση την ενδυνάμωση των οικονομικών δεδομένων που απορρέουν από επενδύσεις στον εν λόγω κλάδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Aoyama.

Κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, η παρουσία μας στην Ελλάδα θα είναι εντονότερη, καθώς θεωρούμε πως πληροί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξή της και κατ’ επέκταση την ενδυνάμωση των οικονομικών δεδομένων που απορρέουν από επενδύσεις στον εν λόγω κλάδο.”

Το Ledra Marriott Athens γίνεται Grand Hyatt Athens!

Υπογραμμίζεται πως λίγο καιρό πριν η Hyatt Hotels Corporation προχώρησε σε από κοινού συμφωνία με την ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα real estate, Henderson Park και τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, Hines. Η συμφωνία έγινε προκειμένου οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του πρώην Ledra Marriott στη Λεωφόρο Συγγρού να ανακατασκευαστούν πλήρως και να εκσυγχρονιστούν βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών ώστε να φέρουν την ονομασία Grand Hyatt Athens.

Όσο για τον συνεργάτη που εξελέγη προκειμένου να αναλάβει το σκέλος της διαχείρισης και λειτουργίας του ξενοδοχείου, πρόκειται για την Kokari Limited, μέλος του ομίλου Y&T Daskalantonakis Knossian Group, που ειδικεύεται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων πολυτελών όσο και υπερπολυτελών ξενοδοχείων και ανήκει στους Γιάννη και Τίνα Δασκαλαντωνάκη. Ο εν λόγω όμιλος έχει υπό την ιδιοκτησία του, αλλά και διαχειρίζεται ταυτόχρονα ένα ευρύ portfolio στο οποίο ανήκουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας 4 και 5 αστέρων, μεταξύ των οποίων τα King George Palace Athens, Corfu Imperial, Mykonos Blue, Μακεδονία Palace κ.ά. Συνολικά, έχει βαθμό εμπλοκής σε περισσότερα από 40 ξενοδοχεία και τουλάχιστον 10.000 δωμάτια στην Ελλάδα και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως Σερβία και Βουλγαρία.

Hyatt International Ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιάΣύμφωνα με τον κ. Aoyama, η όλη διαδικασία κινήθηκε σε γοργούς ρυθμούς καθώς απαιτήθηκε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο προκειμένου να προχωρήσει το όλο project. Υπενθυμίζεται πως οι Henderson Park και Hines απέκτησαν τις συγκεκριμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις προ ενός έτους, σηματοδοτώντας την πρώτη τους επένδυση στην εγχώρια αγορά. Όσο για το σύνολο των μερών που απαρτίζουν το όλο έργο, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους ώστε το ξενοδοχείο να ανοίξει τις πόρτες του υπό την επωνυμία Grand Hyatt Athens εντός του τρίτου τριμήνου του 2018.

Χρονικό πλαίσιο που το σύνολο των εμπλεκομένων προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα, υλοποιώντας ο καθένας τα όσα του αναλογούν και διασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό επίπεδο. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Aoyama, «στο συγκεκριμένο project, τα εμπλεκόμενα μέρη διακρίνονται από απόλυτο επαγγελματισμό, βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, ενθουσιασμό και πίστη για την επίτευξη των στόχων και ενός τελικού αποτελέσματος που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι Henderson Park και Hines έχουν ήδη προβεί σε εργασίες αποδόμησης της πρότερης μορφής του ξενοδοχείου, ενώ οι εργασίες ανακατασκευής κινούνται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου ένα καινούργιο, state-of-the-art ξενοδοχείο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό εντός της παραπάνω προθεσμίας. Θα περιλαμβάνει δε, συνολικά 309 δωμάτια και σουίτες που θα εκτείνονται σε δέκα ορόφους, ένα roof-top εστιατόριο και μια πισίνα που θα έχουν εντυπωσιακή, πανοραμική θέα στην πόλη και στην Ακρόπολη.

Απώτερος σκοπός, είναι να αποτελέσει ένα πολυτελές σημείο διαμονής στην ελληνική πρωτεύουσα. Σημειώνεται δε, πως θα πρόκειται για το τρίτο μόλις ξενοδοχείο του ίδιου brand (Grand Hyatt) στην Ευρώπη και το πρώτο στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος Εξαγορών και Ανάπτυξης της Hyatt International: «Θεωρούμε πως η Αθήνα μεταβάλλεται σταδιακά σε έναν δημοφιλή προορισμό για το weekend.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας