Η Accor αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Air France-KLM

Η Accor αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Air France-KLMΗ αλυσίδα ξενοδοχείων Accor γνωστοποίησε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση μετοχών της Air France-KLM.

Πιο αναλυτικά ο ξενοδοχειακός όμιλος της Accor είχε ενδιαφερθεί να αποκτήσει μερίδιο 14% που κατέχει η γαλλική κυβέρνηση στην αεροπορική εταιρεία, αξίας περίπου 430 εκατ. ευρώ, με την προοπτική συνδυασμού των προγραμμάτων δεδομένων και επιβράβευσης του ομίλου.

Αυτό μάλιστα είχε επιβεβαιωθεί και από την ίδια την εταιρία με ανακοίνωση της κατά την οποία επεσήμανε ότι εξέταζε την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στην Air France-KLM στις αρχές Ιουνίου, καθώς θεώρησε την κίνηση αυτή ως “δημιουργία μιας στρατηγικής συμμαχίας” με τον αερομεταφορέα.

Η δομή ιδιοκτησίας ωστόσο της Air France-KLM, η οποία περιλαμβάνει τις Delta Air Lines και China Eastern Airlines και δίνει στη γαλλική κυβέρνηση το 23% των δικαιωμάτων ψήφου, περιέπλεξε τα πράγματα. Επίσης η επιδίωξη εύρεσης ενός νέου διευθυντικού στελέχους της αεροπορικής εταιρείας, μετά την παραίτηση του Jean-Marc Janaillac τον περασμένο Μάιο δεν διευκόλυνε καθόλου την ομαλή μετάβαση των μετοχών στην Accor.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Accor:

«Ο όμιλος παραμένει πεπεισμένος ότι μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ ξενοδοχειακών και αεροπορικών εταιρειών προσφέρει σημαντική προοπτική στη δημιουργία αξίας. Δεδομένου ότι οι απαραίτητες συνθήκες δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο η AccorHotels αποφάσισε να μη συνεχίσει την επιδίωξη αυτής της ευκαιρίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας