Η Airbnb διαγράφει τις αρνητικές κριτικές;

Η Airbnb διαγράφει τις αρνητικές κριτικές;

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Airbnb φέρεται να διαγράφει τις αρνητικές κριτικές που αφήνουν στην πλατφόρμα δυσαρεστημένοι επισκέπτες.

Αυτοί εξάλλου είναι που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία αλλοίωσε τις κριτικές τους για τα καταλύματα στα οποία διέμειναν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι αρνητικές κριτικές που υπέβαλαν στην εταιρεία μετά από μια κακή εμπειρία τους είτε διαφοροποιήθηκαν είτε αποσύρθηκαν αθόρυβα χωρίς τη γνώση ή την άδειά τους.

Πιο αναλυτικά οι οικοδεσπότες και οι πελάτες της Airbnb έχουν στη διάθεσή τους 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κράτησης για να γράψουν μια κριτική και η εταιρεία δεν τις δημοσιεύει στο διαδίκτυο μέχρι να έχουν ολοκληρώσει τις αξιολογήσεις τους και οι δύο πλευρές ή αν έχουν περάσει οι 14 μέρες της προθεσμίας.

Όπως δήλωσε -μέσω email-ο εκπρόσωπος της Airbnb, Nick Papas:

«Οι αυθεντικές κριτικές είναι κρίσιμες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των φιλοξενουμένων και των οικοδεσποτών» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική περιεχομένου της Airbnb, που περιγράφει τους λόγους για τους οποίους μπορεί να «κατεβεί» μια κριτική, όπως εάν αφορά σε παράνομο, βλαπτικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο διακρίσεων. «Ο στόχος αυτής της πολιτικής είναι να διασφαλιστεί ότι δεν επιτρέπεται η χρήση τυχόν δόλιου ή παραπλανητικού περιεχομένου στον ιστότοπο. Εξίσου κρίσιμη είναι και η πολιτική που υπάρχει για την προστασία της ακεραιότητας αυθεντικών πληροφοριών  από την κοινότητά μας».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Airbnb έχει δημιουργήσει μια εταιρεία ταξιδίων και καταλυμάτων, αξίας 31 δισ. δολ., πείθοντας εκατομμύρια ταξιδιώτες ότι το να διαμείνουν στο διαμέρισμα ενός ξένου, είναι τόσο καλό -ή και καλύτερο- από την κράτηση ενός δωματίου σε ξενοδοχείο.

Το σύστημα κριτικής (με πέντε αστέρια) της εταιρείας επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν κριτική στους οικοδεσπότες και τα σπίτια τους, αλλά και στους ιδιοκτήτες, να κάνουν κριτική στους καλεσμένους τους. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης που απαιτείται στη διαμοιραζόμενη οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας