Η Alitalia επαληθεύει κέρδη

Η Alitalia επαληθεύει κέρδη στο γ’ τρίμηνο με 770 εκατ. ευρώ στο ταμείο της σημειώνοντας κερδοφορία μετά από πολύ καιρό.

Όπως αναφέρει το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, τα καλά νέα για την κατάσταση της εταιρείας φτάνουν από την ακρόαση των τριών διαχειριστών, των Luigi Gubitosi, Stefano Paleari και Enrico Laghi, στις επιτροπές Μεταφορών και παραγωγικών Δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου. «Το τρίτο τρίμηνο που τελειώνει είναι το πρώτο στο οποίο η Alitalia προβλέπεται να κλείσει με ένα μικρό τριμηνιαίο κέρδος» ανακοινώνει ο Gubitosi: «Ήταν πολύς καιρός που δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο».

Η αυξητική τάση παρατηρήθηκε ήδη κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα, αύξηση με ρυθμό 6-7% από τα έσοδα των επιβατών. Και τώρα ακόμα και αυτό το γ’ τρίμηνο επιβεβαιώνεται η βελτίωση, παρ‘όλο το κόστος του πετρελαίου που – επισημαίνουν οι επίτροποι – θα συνεχίσει να αποτελεί «το ερωτηματικό για τον κλάδο στο κοντινό μέλλον».

Τα έσοδα των επιβατών του γ’ τριμήνου υπολογίζονται σε αύξηση της τάξης του 7,1% (σε 835 εκατ. ευρώ), το EBITDA αναμένεται να είναι 87 εκατ. ευρώ (από 68 το 2017), με κέρδος προ φόρων 24 εκατ. ευρώ. Μειώνεται επίσης το κόστος των χρηματοδοτικών μισθώσεων (και θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το 2019), «το εργατικό κόστος δεν είναι πλέον το κύριο πρόβλημα» και το on-time performance της εταιρείας είναι στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Giovanni Galli (της Λέγκας του Βορρά) πιέζει για μια μεγάλη εταιρεία, «φρενάροντας» την υπόθεση του CDP ή της FS. Και ο πρώην πρόεδρος Luca Cordero di Montezemolo προειδοποιεί για την περίπτωση εισόδου της FS: προσοχή στον ανταγωνισμό.

Η βελτίωση της εταιρείας καλωσορίστηκε από τα συνδικάτα, που τονίζουν την ανάγκη να συμμετέχουν και να κληθούν από την Κυβέρνηση και την εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας