Η ΑΝΕΚ LINES κοντά στους μαθητές

Στο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ANEK LINES στα Χανιά πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Σχολείο ανοιχτό για όλους – Το σχολείο της Συμπερίληψης», την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Η ΑΝEK LINES για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε τη διαρκή της στήριξη σε πρωτοβουλίες που θεμελιώνουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της Ελλάδας, ενισχύοντας διαχρονικά τις ενέργειες των τοπικών φορέων της Κρήτης ενώ η εταιρεία στέκεται στο πλευρό κάθε προσπάθειας που απορρέει από τις αξίες της, εκφράζει τις αρχές της και συμβάλει στη συνέχεια και εξέλιξη της Κρητικής παράδοσης.

Η ΑΝΕΚ LINES κοντά στους μαθητέςΗ Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την παρουσία πλήθους γονέων εκπαιδευτικών και εκπροσώπους τοπικών φορέων οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των εισηγητών τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Χανίων & το ΚΕ.Δ.ΔΥ Χανίων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δ. Χανίων κ. Γρηγόρης Γκουλούσης, τόνισε τη σημασία της υλοποίησης ενεργειών που θέτουν τις βάσεις για ένα εκπαιδευτικό σύστημα ίσων ευκαιριών, ενώ ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Κρήτης & Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Τριπολιτάκης, αναλύοντας τους τρόπους που η Συμπεριληπτική εκπαίδευση συμβάλλει στην ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Κουρκούτα Ηλία, Καθηγητή Ψυχολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Κρήτης, σχετικά με την σημασία της ενταξιακής εκπαίδευσης και της ανάγκης κατάρτισης των εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της στο εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Η κ. Μαυράκη Ζαχαρένια, Ψυχολόγος ΚΕΔΔΥ Χανίων και ο κ. Παπαδαντωνάκης Γεώργιος, Παιδοψυχίατρος ΚΕΔΔΥ Χανίων, ανέλυσαν πιθανούς μηχανισμούς προώθησης της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης μέσα από το πλαίσιο των Υποστηρικτικών Δομών, ενώ οι κ. Καλλιονάκη Ελένη, Ψυχολόγος ΚΕ.Δ.ΔΥ Χανίων, Λαμπρινέα Σταυρούλα, Εκπαιδευτικός ΕΑΕ ΚΕ.Δ.ΔΥ Χανίων και Πολάκη Μαρία, Ψυχολόγος ΚΕΔΔΥ Χανίων, μετέφεραν στο κοινό τη σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας, όσο και στο σχολικό περιβάλλον.

Η ΑΝΕΚ LINES κοντά στους μαθητέςΗ κ. Πόπη Δουρμουσόγλου, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας & Ειδικής Αγωγής Α.Π.Θ ολοκλήρωσε τον κύκλο των εισηγήσεων αναπτύσσοντας τις μεθόδους μετάβασης από το σπίτι στο σχολείο καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης των ανησυχιών κάθε γονέα που συνοδεύουν αυτή τη διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές και να λάβουν τις αξιόπιστες απαντήσεις των διακεκριμένων επιστημόνων που πλαισίωσαν την ημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας