Η ανομβρία έριξε την παραγωγή στη Σαντορίνη

Η ανομβρία έριξε την παραγωγή στη Σαντορίνη κατά  45% με τα αμπέλια να μην αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Πιο αναλυτικά η φετινή ανομβρία, σε συνδυασμό με την έλλειψη βροχοπτώσεων των προηγούμενων ετών, έχει περιορίσει την παραγωγή,  οι αποδόσεις ήταν μειωμένες, το μέγεθος των σταφυλιών πολύ μικρό ενώ ο φετινός τρύγος στη Σαντορίνη ήταν ο πιο πρώιμος που έγινε ποτέ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ξεκίνησε δέκα μέρες νωρίτερα σε σχέση με τη μέση ημερομηνία έναρξης των τελευταίων δέκα χρόνων καθώς η ανομβρία της άνοιξης κυρίως επέτεινε την πρωιμότητα και δημιούργησε ένα ελαφρό στρες στα φυτά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο χειμώνας ήταν σχετικά ήπιος με λιγοστές βροχοπτώσεις ενώ το συνολικό ύψος βροχής από Σεπτέμβριο 2017 έως Ιούλιο 2018 ήταν 155mm (249 mm κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο). Η άνοιξη υπήρξε ζεστή σχεδόν χωρίς βροχές στο σύνολό της (4,6 mm). Τα αμπέλια άνθισαν και έδεσαν τον καρπό πρώιμα. Η έλλειψη των συνηθισμένων για την περιοχή μας δυνατών ανέμων βοήθησε σε μία ομαλή ανάπτυξη των βλαστών, καθώς και σε καρπόδεση χωρίς προβλήματα.

Τέλος το καλοκαίρι ήταν το τυπικό νησιωτικό, χωρίς πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με δροσερά μελτέμια στην αρχή του Ιουλίου (μέχρι την έναρξη του τρύγου), χωρίς υγρασία, που επιτάχυνε την ωρίμαση. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας