Σύμφωνα με έρευνα της CWT, η συνειδητοποίηση διατήρησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών αυξάνεται δυναμικά μεταξύ των ταξιδιωτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους (business travelers). Συνολικά το 38% των επαγγελματιών που ταξιδεύουν τρέφονται  πιο υγιεινά ενώ είναι στο δρόμο. Οι ταξιδιώτες την Ασία είναι το πιο πιθανό να φάνε πιο υγιεινά όταν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους (46%) σε σύγκριση με τους ταξιδιώτες από την  Αμερική (35%) και την Ευρώπη (29%).»

«Η διατήρηση υγιεινών συνηθειών πλησιάζει την κορυφή της λίστας προτεραιότητας για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Niklas Andréen, Διευθυντής Εμπειρίας Ταξιδιωτών της CWT.

Οι ταξιδιώτες από την Ασία είναι πιθανό να γυμνάζονται περισσότερο (33%) ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, σε σύγκριση με τους ταξιδιώτες από την  Αμερική (23%) και την Ευρώπη (21%). Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες της Ευρώπης είναι λιγότερο πιθανό να γυμναστούν (48%) έναντι των ταξιδιωτών από την  Αμερική (38%) και την Ασία (32%).

Εν τω μεταξύ, μόνο το 7% των ταξιδιωτών δεν τηρούν τις συνήθειες υγείας και ευεξίας όταν ταξιδεύουν. Το ποσοστό είναι υψηλότερο μεταξύ των Ευρωπαίων (10%) και των Αμερικανών (8%), ενώ οι ταξιδιώτες από την Ασία είναι οι λιγότερο πιθανό να απομακρυνθούν από τις ρουτίνες ευεξίας τους (3%).

Από το 2017, η διατήρηση των συνηθειών υγείας και ευεξίας κατά την διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους ταξιδιώτες. Σε όλες τις περιοχές, οι ταξιδιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν τις συνήθειες υγείας και ευεξίας ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο.

 Η έρευνα της CWT δείχνει επίσης ότι οι χώροι άσκησης και εξοπλισμός του ξενοδοχείου είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τους ταξιδιώτες να ακολουθούν τις ρουτίνες υγείας και ευεξίας τους (49%), ενώ ακολουθεί η πισίνα του ξενοδοχείου (40%) και ο εξοπλισμός δωματίου, όπως τα στρωματάκια yoga και τα σταθερά ποδήλατα (27%).

Σχετικά με την έρευνα

Η έρευνα σχεδιάστηκε από την CWT και διεξήχθη από την Artemis Strategy Group από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου του 2019. Οι απαντήσεις προήλθαν από περισσότερους από 2.700 επαγγελματίες που ταξίδεψαν για δουλειές τέσσερις ή περισσότερες φορές τους προηγούμενους 12 μήνες. Οι ερωτηθέντες προέρχονταν από την Αμερική (Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες), την Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) και την Ασία (Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας