Σάμη

Με μία συγκινητική επιστολή ο κ. Charlie Menegatos κάτοικος Λονδίνου γνωστοποίησε στον Δήμο Σάμης την πρόθεση μίας ομάδας που δημιουργήθηκε στην αγγλική πρωτεύουσα με αφορμή το πλήγμα που δέχθηκε η Άσσος από τον Ιανό να ενισχύσει τον οικισμό.

Ο Δήμος, μάλιστα έκανε δεκτή τη δωρεά ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από τον κύριο Charlie Menegatos, για να τοποθετηθεί σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο και οπωσδήποτε με ειδική επισήμανση να εκπαιδευτούν μερικοί κάτοικοι της περιοχής για την χρήση του.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

Είμαι κάτοικος Λονδίνου, έχω καταγωγή από την Άσσο όπου και έρχομαι από μικρό παιδί κάθε χρόνο, ενώ το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούμαι στο οικισμό της Άσσου, ο οποίος ως γνωρίζετε αποτελείται από τους κύριους προορισμούς των επισκεπτών του Δήμου αλλά και του νησιού καθώς προβάλλεται διεθνώς, γεγονός το οποίο λειτουργεί θετικά στην προσέλευση όλο και περισσότερων επισκεπτών αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και αυξημένες απαιτήσεις παροχών προς αυτούς.

Μετά την θεομηνία Ιανός και αντιλαμβανόμενοι την σφοδρότητα με την οποία επλήγη ο πανέμορφος οικισμός της Άσου δημιουργήσαμε στο Λονδίνο μια ομάδα για την ενίσχυση του οικισμού.

Θέλοντας λοιπόν να ενισχύσουμε την ασφάλεια του οικισμού της Άσσου και κατ’ επέκταση των επισκεπτών της αλλά και των κατοίκων της, επιθυμούμε να δωρίσουμε προς τον Δήμο Σάμης προκειμένου να τοποθετηθεί στην Τοπική Κοινότητα Άσσου και ειδικότερα στον οικισμό της Άσου έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Αν και παλαιότερα, οι απινιδωτές ήταν περίπλοκοι και δύσχρηστοι που μόνο επαγγελματίες υγείας με εκτεταμένη στην ερμηνεία του καρδιακού ρυθμού μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν, σήμερα οι απινιδωτές που χρησιμοποιούνται δεν περιορίζονται μόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων, αλλά πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ακόμα και σε κατοικίες.

Εν όψει των ανωτέρω αναμένω τις δικές σας νόμιμες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς.

Με εκτίμηση

Charlie Menegatos

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας