Η ελληνική κουζίνα στην Κίνα

Δράσεις για να προβληθεί η ελληνική κουζίνα στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ, που διεξήχθη στις πόλεις Guangzhou, Xiamen και Shenzhen από τις 9 έως τις 20 Μαΐου 2018.

Το φεστιβάλ διεξήχθη με την στήριξη του Δήμου Ζακύνθου και ήταν υπό την αιγίδα του ελληνικού προξενείου στην Guangzhou, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis».

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Μουζάκη Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis», η ζακυνθινή κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις των ντόπιων κατοίκων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΜΕ-ΑΠΕ «Οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα», αλλά συναρπάζονται από τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Θέλουν να έλθουν σε επαφή με τον πολιτισμό των Επτανήσων και η κουζίνα της Ζακύνθου ήταν αυτή που τους έδωσε το ερέθισμα να ανακαλύψουν το νησί του Ιονίου και τις ομορφιές του», αναφέρει ο κύριος Μουζάκης ο οποίος εξηγεί ότι γαστρονομία δεν είναι μόνο παρουσίαση γευστικών προτάσεων αλλά μια διαδικασία που προϋποθέτει, ολόκληρη η αλυσίδα της αγροδιατροφής να έχει άμεση σύνδεση με τον τουρισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η «Acropolis» εξασφάλισε τη διεξαγωγή του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στο Ζάππειο, στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου και η Ελλάδα θα μετατραπεί σε κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας