Η επέκταση των μαρίνων

Η επέκταση των μαρίνων στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως ανακοίνωσε η Έλενα Κουντουρά το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στη δημιουργία δικτύου μεσαίου και μεγάλου μεγέθους μαρίνων αλλά και στη ανάπτυξη ενός πρωτεύοντος συστήματος μαρινών που θα λειτουργούν ως hub ports στα νησιά και στις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας αλλά και διασύνδεσή τους με ένα δευτερεύον σύστημα αγκυροβολίων και καταφυγίων.

Η υπουργός τόνισε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά υπάρχει στρατηγική που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή και την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Όπως επίσης για πρώτη φορά, υπήρξε και υλοποιείται συγκεκριμένη πολιτική στον τουρισμό για την ανάπτυξη των μαρινών και την ανάδειξη της Ελλάδας ως πόλο έλξης στον τουρισμό με σκάφη αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να διερευνήσουν τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει επενδυτικές προσπάθειες, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Παρουσίασε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, αλλά και το έργο του Υπουργείου Τουρισμού να ενθαρρύνει επενδύσεις με επίκεντρο το θαλάσσιο τουρισμό και τις μαρίνες, που συμβάλλουν στην υψηλή ποιότητα της εθνικής τουριστικής προσφοράς, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την αύξηση των εσόδων και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας