Ακόμα μια σημαντική διάκριση για την εταιρεία Βίκος Α.Ε., η οποία ξεχώρισε για την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην κατηγορία «Επενδύσεις», κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων «Ελληνική Αξία» 2022. Τον θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από κορυφαίους ομίλους της χώρας, σε μια βραδιά που επιβραβεύτηκε η βιομηχανική αριστεία, και τέθηκαν τα θεμέλια εξέλιξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η Βίκος Α.Ε. ξεχώρισε για το ύψος της επένδυσης που πραγματοποίησε εντός του 2021, το οποίο ξεπέρασε το 5% του κύκλου εργασιών της. Επιπλέον, σημαντική κρίθηκε η συνολική επένδυση, αλλά και η δαπάνη για μηχανολογικό εξοπλισμό, που παρατηρήθηκαν την τελευταία πενταετία. Στο πλαίσιο αυτό, το βραβείο «Επενδύσεις» επισφραγίζει την ηγετική θέση που καταλαμβάνει η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Βίκος Α.Ε. στον κλάδο της, και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της ανάπτυξής της, καθώς συμπίπτει με τα 30 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας και την ολοκλήρωση ενός ακόμα σημαντικού κύκλου επενδύσεων.

Σε δήλωσή του κατά την απονομή του βραβείου, ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, Sales & Marketing Director της Βίκος, ανέφερε: «Η Βίκος Α.Ε. ολοκλήρωσε έναν ακόμα κύκλο επενδύσεων, με νέα προϊόντα και άνοιγμα σε νέες αγορές. Μια ελληνική – οικογενειακή επιχείρηση που αντλεί τη δύναμή της από τις πηγές της Ηπείρου, αναπτύσσεται και κοιτά ευθέως τον πολυεθνικό ανταγωνισμό επιτυγχάνοντας να δημιουργεί πραγματικά «Ελληνική Αξία». Αξία που επιστρέφει στην τοπική κοινωνία και συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη. Επιτρέψτε μου, όμως, να κάνω μια αναφορά στην ψυχή της Βίκος, που είναι οι άνθρωποί της. Αυτό το βραβείο τους ανήκει.»

Τα Βραβεία «Ελληνική Αξία» 2022, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο The MET Hotel στη Θεσσαλονίκη, από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά.

Η εταιρεία λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τρία εργοστάσια εμφιαλώνουν νερό και αναψυκτικά, ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος.

Στις εγκαταστάσεις της, που καλύπτουν 79.000m2, σε συνολική έκταση 260 στρεμμάτων, η εταιρεία αξιοποιεί 7 πηγές νερού και λειτουργεί 30 γραμμές παραγωγής. Επιπλέον, το 2014, μετά από δύο χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών με την κυκλοφορία 8 διαφορετικών γεύσεων, δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων, τα «Βίκος» φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Το 2017 η εταιρεία εμπλούτισε την γκάμα των αναψυκτικών με 3 νέες γεύσεις, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Βίκος Cola στέβια, Βίκος Πορτοκαλάδα στέβια και Βίκος Λεμονάδα στέβια. Το 2021 η εταιρεία λάνσαρε τη Βίκος Cola Zero Sugar! Η μόνη Cola Zero Sugar με φυσικό μεταλλικό νερό και αποκλειστική συνταγή. Το 2022 εμπλουτίζεται η κατηγορία των mixers με το λανσάρισμα του Βίκος Pink Grapefruit Soda.

Τα αναψυκτικά «Βίκος» παραμένουν τα μόνα αναψυκτικά που παρασκευάζονται με φυσικό μεταλλικό νερό από την πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, χρησιμοποιώντας χυμό από ελληνικά φρούτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας