Η εταιρεία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, ανέπτυξε και εγκατέστησε συστήματα Πυροπροστασίας (αυτόματη πυρανίχνευση, ανίχνευση αερίων και κατάσβεση), Ασφάλειας, CCTV, καθώς και ολοκληρωμένο σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης (RMS, BEMS, KNX, Energy Analytics), στο Angsana Corfu της Κέρκυρας.

Πυρανίχνευση – Κατασβέσεις: Στο κυρίως συγκρότημα του ξενοδοχείου Angsana Corfu έχει εγκατασταθεί κεντρικός διευθυνσιοδοτούμενος πίνακας Πυρανίχνευσης 20 βρόγχων, με περίπου 1500 περιφερειακά. Ο κεντρικός πίνακας είναι διασυνδεδεμένος με τους τοπικούς πίνακες των bungalows, ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πυρανίχνευσης και επιτήρησης.

Στο Angsana Corfu έχουν επίσης εγκατασταθεί τοπικά συστήματα κατάσβεσης στο Data Room και στους μηχανολογικούς χώρους. Έχουν επίσης εγκατασταθεί 11 τοπικά συστήματα κατάσβεσης, στις Κουζίνες του ξενοδοχείου.

Όλα τα συστήματα επιτηρούνται από τον κεντρικό πίνακα Πυρανίχνευσης. Το επιλεγμένο σύστημα Πυρανίχνευσης διαθέτει έτοιμες και ενσωματωμένες στον πίνακα από τον κατασκευαστή ειδικές ρουτίνες False Alarm Management, ειδικά σχεδιασμένες για διαχείριση συναγερμών σε ξενοδοχεία για αποφυγή ψευδοσυναγερμών, ειδική διαχείριση για αποφυγή πανικού, Investigation delays κ.α.

Συστήματα Ασφαλείας (CCTV – Access Control): Στο κυρίως συγκρότημα έχει εγκατασταθεί κεντρικό σύστημα ελέγχου πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους, με προστασία έναντι κλωνοποίησης των καρτών ελέγχου πρόσβασης. Στους κοινόχρηστους χώρους έχει εγκατασταθεί σύστημα παρακολούθησης καμερών υψηλής ανάλυσης. Τα ψηφιακά συστήματα παρακολουθούνται από το Control Room του ξενοδοχείου, μέσω λογισμικού κεντρικής διαχείρισης και διασύνδεσης.

Ολοκληρωμένο σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης

Room Management System (RMS): Σε επίπεδο δωματίου έχει εγκατασταθεί το σύστημα Inncom του οίκου Honeywell, το οποίο αποτελεί ένα εδραιωμένο και ευρέως διαδεδομένο σύστημα ελέγχου στον κλάδο των ξενοδοχείων. Ο έξυπνος θερμοστάτης της Inncom διασυνδέεται με τον κλιματισμό, το φωτισμό, τις κουρτίνες-τέντες, τις κλειδαριές και με τη χρήση αισθητήρων παρουσίας αυτοματοποιεί όλες τις λειτουργίες, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση και βέλτιστες συνθήκες άνεσης για τον πελάτη.

Building Energy Management System (BEMS): Για τη διαχείριση των κεντρικών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου (ψύκτες, λέβητες, κεντρικός κλιματισμός, ζεστά νερά χρήσης, κ.α.) έχει εγκατασταθεί σύστημα BEMS τελευταίας γενιάς. To σύστημα είναι ανοικτής αρχιτεκτονικής, ελεύθερα προγραμματιζόμενο, πλήρως επεκτάσιμο και μπορεί να διασυνδεθεί και να αλληλοεπιδράσει με οποιοδήποτε εξοπλισμό υπάρχει στο κτίριο.

Σύστημα Ελέγχου Φωτισμού (KNX): Το σύστημα KNX έχει αναλάβει τη διαχείριση του φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων.

Energy Analytics: Ολοκληρωμένο σύστημα εποπτείας και ανάλυσης της καταναλισκόμενης ενέργειας με δυνατότητα εξαγωγής αυτοματοποιημένων αναφορών και αποστολής συναγερμών σε περίπτωση υπέρβασης κατωφλίων.

Όλα τα παραπάνω συστήματα διασυνδέονται κάτω από μια συνεργατική πλατφόρμα που βελτιώνει τη λήψη των στρατηγικών αποφάσεων, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της ενεργειακής εξοικονόμησης, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση λειτουργιών Data Analytics και Business Intelligence.

H πλατφόρμα επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ των συστημάτων (Cross Application functions) και μπορεί να διαχειριστεί μεγάλες ποσότητες δεδομένων (Big Data) από πληθώρα διαφορετικών πηγών (ms excel, SQL, OPC, 3rd party software) δημιουργώντας ιεραρχίες, έτσι ώστε να επιτρέπεται η άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση στις λειτουργίες του ξενοδοχείου.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διασύνδεση του συστήματος κρατήσεων, προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον το οποίο μπορεί αυτοματοποιημένα να τρέχει έξυπνα σενάρια, που βελτιώνουν αισθητά τις συνθήκες άνεσης για τον πελάτη (π.χ. προετοιμασία της ψύξης βάση του χρόνου άφιξης του πελάτη και welcome scene στο φωτισμό), προσφέροντας παράλληλα εξοικονόμηση αλλά και οργάνωση των συνεργείων συντήρησης και καθαρισμού.

Όραμα και στόχος της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, είναι η απόλυτη κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων στο χώρο της φιλοξενίας, με λύσεις που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες, προλαβαίνοντας την ανάγκη του πελάτη και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας