Η Γερμανία εκμεταλλεύεται το άριστο σύστημα υγείας που διαθέτει και επενδύει όλο και περισσότερο στην προσέλκυση ασθενών διεθνώς ενισχύοντας τα έσοδα από τον ιατρικό τουρισμό της χώρας.

Το σύστημα υγείας της Γερμανίας είναι από τα καλύτερα του κόσμου και τα νοσοκομεία και οι κλινικές σε όλη τη χώρα προσφέρουν υψηλά πρότυπα ποιότητας και άριστη σχέση ποιότητας/τιμής. Λόγω της τεράστιας υποδομής υγειονομικής περίθαλψης και του μεγάλου εύρους προηγμένων θεραπειών, η Γερμανία προσελκύει σημαντικό αριθμό ασθενών από τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Ομάν.

Από την προληπτική φροντίδα μέχρι την αποκατάσταση ή τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, περίπου 2.000 νοσοκομεία προσφέρουν στους επισκέπτες και τους ασθενείς από όλο τον κόσμο τα υψηλότερα πρότυπα φροντίδας. Αυτό προϋποθέτει τη χρήση των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων, εξασφαλίζοντας διαφανή ποιότητα και προσλαμβάνοντας τους καλύτερους και πλέον καταρτισμένους γιατρούς.

Αν και ο ιατρικός τουρισμός είναι σημαντικός για την τοπική βιομηχανία, είναι δύσκολο να βρούμε αξιόπιστα δεδομένα και ακόμη πιο δύσκολο να καταγράψουμε τους αριθμούς ανά χώρα. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου Bonn-Rhein-Sieg 253.000 διεθνείς ασθενείς από 181 χώρες υποβλήθηκαν σε ιατρική περίθαλψη το 2016 σε γερμανικές κλινικές και μπορεί να εκτιμηθεί ότι περίπου 50% ταξίδεψαν σκόπιμα για ιατρική περίθαλψη.

Για τους Άραβες ταξιδιώτες, η Γερμανία είναι πιο εύκολη από ό, τι για παράδειγμα, οι ΗΠΑ, ενώ τα έξοδα πιο προσιτά. Επιπλέον, τα υψηλής ποιότητας νοσοκομεία και η επαγγελματική ιατρική φροντίδα φαίνεται ότι ταιριάζει με τις προσδοκίες τους. Πολλά νοσοκομεία και κλινικές είναι άρτια εξοπλισμένες για να φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες του Κόλπου και μάλιστα έχουν διαμορφώσει ‘ειδικές ζώνες άνεσης’ έτσι ώστε οι ασθενείς και τα συνοδεύοντα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν ιδιωτικότητα. Επιπλέον, δεν είναι απίθανο κάποια μέλη του προσωπικού να μιλούν αραβικά και/ή να είναι εξοικειωμένα με τον ισλαμικό πολιτισμό και την παράδοση.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η Γερμανία κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των προορισμών για ιατρικό τουρισμό ενώ πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις για την περαιτέρω προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό.

Τα γερμανικά νοσοκομεία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Ειδικεύονται σε τομείς που κυμαίνονται από την παθολογία μέχρι την ογκολογία και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται. Οι κορυφαίοι Γερμανοί γιατροί που εργάζονται σε διάφορους ιατρικούς κλάδους έχουν λάβει παγκόσμια αναγνώριση για τη βασική και κλινική τους έρευνα. Με την καθιέρωση στενής συνεργασίας μέσα σε δίκτυα ειδικών, εγγυώνται την καλύτερη φροντίδα στην πρωτοπορία όλων των ιατρικών πεδίων.

Επιπλέον, η Γερμανία είναι μια από τις λίγες χώρες που αποτελούν τέλειο προορισμό για σπα και ευεξία, είτε στη θάλασσα, στα βουνά είτε στα δάση της. Η χώρα έχει πολλές ιαματικές πηγές, ιδανικές για θαλασσοθεραπεία σε όλη την έκτασή της.  

Έτσι, αυτή η ποικιλία φυσικών θεραπειών καθιστά τη Γερμανία έναν ελκυστικό προορισμό για ταξίδια υγείας, με πάνω από 350 αξιολογούμενα θέρετρα ευεξίας και πόλεις –σπα συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας με τη σύγχρονη ιατρική. Ο τουρίστας μπορεί να επιλέξει μεταξύ πρόληψης, επούλωσης, την ανάκτησης και χαλάρωσης.

Μία από τις πολύ γνωστές πόλεις ευεξίας στη Γερμανία είναι το «Baden-Baden», η περίφημη πόλη-spa που έχει αναπτυχθεί σε ένα από τα πιο καλά θεραπευτικά σημεία του κόσμου, επιλεγμένο και από τους Ρωμαίους πριν 2.000 χρόνια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας