Η Kαλαμαία Τρόφιμα βραβεύτηκε στα Great Taste Awards 2018`

Η Kαλαμαία Τρόφιμα βραβεύτηκε στα Great Taste του 2018, στα πιο πολυπόθητα βραβεία τροφίμων παγκοσμίως.

Μέσα από 12.634 συμμετοχές βραβεύτηκαν 4653,00 προϊόντα με τα γαλακτοκομικά προϊόντα του αγροκτήματος ΒΙΟΤΟΠΟΣ της Καλαμαία Τροφίμα στη Νέα Εκκλησούλα Αρκαδίας να αποσπούν: 3 αστέρια το Βιολογικό πρόβειο γιαούρτι σε πήλινη συσκευασία και 2 αστέρια η Βιολογική Φέτα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση καθώς μόνο το 1,5% των συμμετοχών (δηλαδή 192 από τα 12634 προϊόντα) πήρε 3 αστέρια και μόνο το 9% 2 αστέρια (δηλαδή 1207 από τα 12.634 προϊόντα).

Το Αγρόκτημα & Γαλακτοκομείο ΒΙΟΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην Νέα Εκκλησούλα στο νομό Αρκαδίας και είναι μια πρότυπη καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα , στην οποία ζουν ελευθέρα όλες τις φάσεις του βιολογικού τους κύκλου 500προβατα ελληνικής φυλής Χίου. Τρέφονται με ποιοτικές βιολογικές τροφές οι οποίες αλέθονται στο αγρόκτημα ,εξασφαλίζοντας κάθε μέρα ποιοτικό βιολογικό γάλα , το οποίο αμέσως μετά το άρμεγμα και μεταποιείται σε βιολογικό πρόβειο γιαούρτι και βιολογική φέτα.

Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν:

  • Βιότοπος Βιολογικό Πρόβειο Γιαούρτι

Το «Βιότοπος» το βιολογικό παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι που διατίθεται σε πήλινη συσκευασία  απέσπασε 3 αστέρια καθώς θεωρήθηκε από τους κριτές μοναδικό.  Σημειώνεται ότι το βιολογικό παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι παρασκευάζεται με ολόφρεσκο γάλα ημέρας αμέσως μετά το άρμεγμα είναι πλούσιο σε φυσικά προβατικά με βελούδινη υφή και ελαφριά γεύση.

  • Βιότοπος Βιολογική Φέτα

Το «Βιότοπος Βιολογική Φέτα» απέσπασε 2 αστέρια ενώ θεωρήθηκε από τους κριτές ως «εξαιρετικό». Η βιολογική φέτα της Kαλαμαία Τρόφιμα παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο, πάντα με ολόφρεσκο γάλα μετά το άρμεγμα, έχει σκληρή πικάντικη γεύση και ωριμάζει στο τυροκομείο της εταιρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας