Ο Αεροναυπηγικός Οργανισμός της Κίνας (AVIC) ξεκίνησε την κατασκευή ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, που θα στοιχίσει 150 εκατομμύρια δολάρια. Η AVIC προχώρησε σε αυτή την επένδυση προς όφελος του εθνικού αερομεταφορέα της Αιθιοπίας, Ethiopian Airlines.

Ο Asrat Begashaw, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων των Ethiopian Airlines δήλωσε ότι το υπό κατασκευή πολυτελές ξενοδοχείο θα χτιστεί σε ένα χώρο 22.000 τμ και θα έχει 638 δωμάτια, εστιατόρια, μπαρ, συνεδριακούς χώρους, πισίνα, γυμναστήριο και υπόγειο πάρκινγκ 550 θέσεων.

Οι  Ethiopian Airlines έχουν ανέκαθεν μια πολύ παραγωγική σχέση με τις Κινεζικές εταιρίες, μιας και ένα μεγάλο μέρος των αεροπορικών δομών έχει κατασκευαστεί με την χρηματοδότηση και την τεχνογνωσία των Κινέζων.

Αυτό το ξενοδοχείο θα είναι το δεύτερο που κατασκευάζει ο AVIC την Αιθιοπία, με το πρώτο να έχει ανοίξει τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2018. Το Ethiopian Skylight Hotel φιλοξενεί το μεγαλύτερο κινέζικο εστιατόριο στην Αφρική, ο συνεδριακός του χώρος μπορεί να δεχθεί περί τα 2500 άτομα, ενώ ο αριθμός των δωματίων ανέρχεται στα 373. Η επένδυση για αυτό το πρώτο ξενοδοχείο ήταν 65 εκατομμύρια δολάρια, και τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι βοήθησε σημαντικά τον εθνικό αερομεταφορέα να προσφέρει πακέτα ταξιδιωτικών προγραμμάτων.

Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη των Ethiopian Airlines και σύμφωνα με τον Begashaw, η εταιρία φιλοδοξεί να ενδυναμώσει αυτή τη συνεργασία στο προσεχές μέλλον. Μέχρι στιγμής, οι Ethiopian Airlines έχουν ήδη πέντε προορισμούς, επιβατικούς και cargo στην Κίνα –Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Σαγκάη, Τσεγκντού και Γκουανγκζού. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα, οι Ethiopian Airlines πραγματοποίησαν την πρώτη εμπορική πτήση από την κινεζική πόλη Chongqing στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Κινεζική αγορά. Επίσης, οι Ethiopian Airlines προγραμματίζουν πτήσεις σε νότιες επαρχίες της Κίνας, που είναι γνωστές για τα εργοστάσια ορισμένων εταιριών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ethiopian Airlines υπήρξε ο πρώτος αφρικάνικος αερομεταφορέας και ο τέταρτος παγκοσμίως που πέταξε στην Κίνα, το 1973.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας