Ύστατο χαίρε στον μεγάλο Έλληνα, τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κηδεία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων.

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο πλευρό της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκονται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Σοφία Σακοράφα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Παύλος Πολάκης.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού, σε τάφο τα σχέδια του οποίου έχει εγκρίνει ο ίδιος εδώ και χρόνια.

Η ταφή του στον Γαλατά ήταν μια επιθυμία που είχε εκφράσει στην οικογένειά του αλλά και σε στενούς του συνεργάτες και φίλους με επιστολές. Επιθυμία του ήταν να ταφεί δίπλα στους γονείς του και στον αγαπημένο του αδελφό Γιάννη.

Ο Γαλατάς είναι το χωριό στον οποίο έγραψε τον Επιτάφιο, γενέθλιος τόπος του πατέρα του και δικό του καταφύγιο σε δύσκολες εποχές.

Μετά την αρχική αντίρρηση της κόρης του Μαργαρίτας και τα όποια προβλήματα ανέκυψαν, η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη τηρήθηκε στο ακέραιο, με την κηδεία του να γίνεται όπως ακριβώς εκείνος την είχε σχεδιάσει.

Χθες το απόγευμα, μετά την τελετή αποχαιρετισμού στη Μητρόπολη στην Αθήνα, η σορός του μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής, όπως επιθυμούσε στην Κρήτη, όπου έφθασε σήμερα το πρωί.

Ακολούθησε πομπή στο κέντρο της πόλης. Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές. Οι Κρητικοί απέδωσαν τιμές στον μεγάλο Έλληνα, βρακοφόροι συνόδευσαν τη σορό του, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χανίων έπαιζε τις θρυλικές μουσικές του.

Η σορός του παρέμεινε σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι και μετά τις 12, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, καθώς το πλήθος των πολιτών που ήθελαν να του πουν το τελευταίο αντίο ήταν τεράστιο.

Νωρίτερα το πρωί, βρακοφόροι και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν στη Δημοτική Αγορά των Χανίων τη σορό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Χανίων που παιάνιζαν συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στη Δημοτική Αγορά για να πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που έκανε μέσω του έργου του γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας