Σε 80 εκατ. έφθασαν οι τουριστικές διανυκτερεύσεις φέτος έως τέλη Σεπτεμβρίου στην Κροατία που αντιστοιχούν στο 77,7% αυτών που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο το 2019.

Σε σύγκριση με άλλα μεσογειακά κράτη, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία η Κροατία φαίνεται να είχε την πιο επιτυχημένη σεζόν στη Μεσόγειο. Οι ξένοι τουρίστες αντιπροσώπευαν το 89,5% του συνόλου των αφίξεων και το 90,2% του συνόλου των διανυκτερεύσεων

Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν τις περισσότερες διανυκτερεύσεις φέτος, περισσότερες από το 2019. Ακολουθούν οι Σλοβένοι, οι Πολωνοί, οι Αυστριακοί και οι Τσέχοι.

Στο μεταξύ η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί 24 δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς από το Ζάγκρεμπ τον χειμώνα 2021- 2022. Επίσης, η Flydubai επαναφέρει πτήσεις μεταξύ Dubai και Ζάγκρεμπ. Ο αερομεταφορέας χαμηλού επανεκκίνησε τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Franjo Tuđman του Ζάγκρεμπ, ενώ θα αυξήσει τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων από δύο σε τέσσερις από τον Δεκέμβριο.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι του αεροδρομίου Osijek και της Croatia Airlines υπέγραψαν συμφωνία για την έναρξη πτήσης επιβατικών πτήσεων μεταξύ Osijek και Μονάχου, που θα αποτελεί το πρώτο διεθνές δρομολόγιο του εθνικού μεταφορέα από το αεροδρόμιο του Osijek.

Προς το παρόν έχουν προγραμματιστεί πτήσεις για την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2021 έως 14 Ιανουαρίου 2022 και αυτή η διαδρομή θα εκτελείται από αεροσκάφος Dash 8-Q400 χωρητικότητας 76 θέσεων. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται Δευτέρα και Παρασκευή.

Τέλος, η εταιρεία Split Peninsula Properties, υπέγραψε σύμβαση με την αλυσίδα ξενοδοχείων Accor για την κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου Mövenpick στην Κροατία. Το ξενοδοχείο θα χτιστεί στην περιοχή Žnjan του Split και αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Θα διαθέτει 156 δωμάτια, δύο εστιατόρια, κέντρο σπα, αίθουσα συνεδριάσεων, χώρο στάθμευσης με θύρες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κ.α.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας