Η λίστα κατατάσσει 60 πόλεις σε πέντε ηπείρους, εξετάζοντας παράγοντες ψηφιακής ασφάλειας, υγείας, υποδομής και προσωπικής ασφάλειας για την αξιολόγηση της συνολικής αστικής ασφάλειας. Οι πόλεις που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σχεδιασμό σε περίπτωση καταστροφών και / ή δημοτική αστυνόμευση.

Το Τόκυο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη της Economist Intelligence Unit για τρίτη φορά, ενώ η Σιγκαπούρη και η Οσάκα διατήρησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοιχα. Το Χονγκ Κονγκ έπεσε στην 20η θέση, από την από ό,τι το 2017, οπότε και είχε δημοσιευτεί η προηγούμενη έκδοση αυτής της διετούς έκθεσης. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Χονγκ Κονγκ κατέρρευσε στην 20η θέση, καθώς οι διαδηλώσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα έπληξαν σημαντικά την εικόνα του.

Ωστόσο, υπάρχει ένα νέο μέλος έκπληξη στις ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου. Η Ουάσιγκτον, εισήχθη για πρώτη φορά στις 10 πρώτες θέσεις του δείκτη Safe Cities 2019.

Και οι 24 κορυφαίες πόλεις της κατάταξης στην πραγματικότητα πέτυχαν παρόμοια συνολικά αποτελέσματα. Από την Ευρώπη, ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, ενώ μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ ήταν το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Ντάλας.

Οι πόλεις της Ασίας κυριάρχησαν στην κορυφή των 10, με το Σίδνεϋ, τη Σεούλ και τη Μελβούρνη να ανεβάζουν το  σύνολο των Ασιατικών Πόλεων της 10αδας στις έξι. Το Άμστερνταμ, η Κοπεγχάγη και το Τορόντο συμπληρώνουν την κορυφαία 10αδα της λίστας. Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη σημείωσαν πτώση έξι θέσεων, για να πάρουν την 14η και 15η θέση αντίστοιχα.

“Συνολικά, ενώ ο πλούτος είναι ένας από τους σημαντικότερους καθοριστικούς παράγοντες της ασφάλειας, τα επίπεδα διαφάνειας και διακυβέρνησης συσχετίζονται όσο και  το εισόδημα με τους δείκτες ασφάλειας “, δήλωσε ο Naka Kondo, συντάκτης της έκθεσης Safe Cities. Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης πόσο αλληλένδετα είναι τα διάφορα είδη ασφάλειας – είναι σπάνιο να βρούμε μια πόλη με πολύ καλά αποτελέσματα σε έναν πυλώνα ασφαλείας και να υστερεί σε άλλους”.

Ενώ η Ασία φιλοξενεί πολλά από τα ασφαλέστερα μέρη του κόσμου, περιέχει επίσης μερικές από τις πόλεις με τη χαμηλότερη βαθμολογία. Το Yangon στη Μιανμάρ πήρε την 58η θέση. Το Καράτσι του Πακιστάν ήρθε στην 57η θέση και η Ντάκα, στο Μπαγκλαντές, συμπλήρωσε την 56η θέση. Η ινδική πόλη του Νέου Δελχί ήρθε στο Νο 53.

Η περιοχή παρουσίασε επίσης χαμηλό σκορ στην ψηφιακή ασφάλεια σε σχέση με άλλους παράγοντες.

Οι Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού έχουν καλές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες της ασφάλειαςυγείας, υποδομών και της προσωπικής ασφάλειας, αλλά οι βορειοαμερικανοί γενικά δείχνουν μια έμφαση στην ψηφιακή ασφάλεια“, δήλωσε ο Kondo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας