Μινωικές Γραμμές

Οι Μινωικές Γραμμές οδεύουν στο να βγουν εκτός χρηματιστηρίου με 96% του μετοχικού τους κεφαλαίου να ελέγχεται ήδη από τον ιταλικό όμιλο Grimaldi.

Σκοπός είναι η απόκτηση μεγαλύτερης ευελιξίας, που παρέχει στην εταιρεία η ιδιωτική της μορφή, η μείωση του κόστους συμμόρφωσης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι άν αποφασιστεί τελικά η έξοδος από το ΧΑ, η εξέλιξη αυτή φαντάζει θα έλεγε κανείς αναμενόμενη με δεδομένο ότι ο βασικός μέτοχος, ο όμιλος Grimaldi διαθέτει ποσοστό 96%, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό της μετοχής είναι ελεύθερο στην αγορά.

Όπως αναφέρουν πηγές από τη Νάπολι όπου βρίσκεται και η έδρα του ιταλικού ομίλου ήταν μικρό το νόημα να παραμένει στο ΧΑ καθώς ο Grimaldi δεν είναι διατεθειμένος να διασπάσει το μετοχικό του μερίδιο.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη έξοδος των Μινωικών από το ταμπλό του χρηματιστηρίου σημαίνει και λιγότερες υποχρεώσεις δημοσιοποίησης των συζητήσεων, που πραγματοποιεί η ακτοπλοϊκή σχετικά με σχεδιαζόμενες εξαγορές, αλλά και επενδύσεις. Η είδηση για τη διαγραφή των μετοχών από το ταμπλό έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση Grimaldi πως θα είναι αγοραστής, όταν η Attica Group, θυγατρική της MIG, βγει προς πώληση, αλλά και των επαφών με τον Μάριο Ηλιόπουλο, τον ισχυρό άνδρα της Seajets.

Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου την «Μινωικές Γραμμές Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία», που πάρθηκε τη Δευτέρα, 8η Οκτωβρίου, καλούνται οι μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 1η Νοεμβρίου για τη λήψη απόφασης για τη διακοπή ή μη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και, σε περίπτωση απόφασης διακοπής, της υποβολής αιτήματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας