πλυντήρια πιάτων Ο εξοπλισμός πλυντηρίων πιάτων και ποτηριών είναι παρών
σε κάθε μορφής επισιτιστική επιχείρηση. Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών κι οι ανάγκες που έχουν οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έχουν συντελέσει στη δημιουργία πολλών εξελιγμένων προϊόντων στον συγκεκριμένο τομέα.

του Xάρη Ντέλα

Υπερσύγχρονες συσκευές πλύσης σκευών μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα για τις επιχειρήσεις

πλυντήρια πιάτωνΟι αναβαθμίσεις αυτές έχουν επηρεάσει συνολικά τη λειτουργία του εξοπλισμού πλύσης. Οι λειτουργίες έχουν πλέον βελτιωθεί, σε κάθε στάδιο κι επίπεδο, από το πώς θα χρησιμοποιήσει την κάθε λειτουργία το προσωπικό, μέχρι τι θα συμβεί στο χρησιμοποιημένο νερό μετά τον κύκλο πλύσης. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος αυτών των μεταβολών, υπάρχουν πλέον πλυντήρια που μπορεί κανείς να τα βάλει να δουλέψουν χωρίς καν να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αυτά. Επιπλέον, υπάρχουν και δυνατότητες για συμπαγείς και διακριτικές συσκευές, που μπορούν να εκπληρώνουν το έργο τους, χωρίς να φαίνονται και χωρίς να κάνουν θόρυβο. Ωστόσο, οι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις είναι αυτές που έχουν στόχο την εξοικονόμηση πόρων κι ενέργειας.

Σήμερα, έχουν κατασκευαστεί πλυντήρια που προσφέρουν υψηλής ποιότητας πλύση, χρησιμοποιώντας λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, λιγότερο νερό και λιγότερα χημικά. Το νερό που χρησιμοποιείται ανακυκλώνεται, ενώ το εξωτερικό μέρος των συσκευών είναι κατασκευασμένο να μην επιτρέπει τη διαρροή θερμοκρασίας και να αποκλείει την απελευθέρωση ατμού κατά το άνοιγμα της πόρτας. Αυτές οι προδιαγραφές κι ακόμη περισσότερες έχουν ενταχθεί στα επαγγελματικά πλυντήρια σκευών, προκειμένου να ανταποκριθούν σε ανάγκες, να διευκολύνουν και να εξοικονομήσουν πόρους για τις επιχειρήσεις. Καλό βέβαια είναι να τονιστεί πως δεν είναι όλα τα πλυντήρια ίδια ούτε κατάλληλα για κάθε περίπτωση. Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό που έχει ανάγκη και να αναζητά την πλέον κατάλληλη λύση.

Oι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις είναι αυτές που έχουν στόχο την εξοικονόμηση πόρων κι ενέργειας.”

Ευκολία στη χρήση

Η προσθήκη οθόνης αφής, ψηφιακών εφαρμογών και προγραμματισμού λειτουργίας δίνει πολλές δυνατότητες για καλύτερη χρήση ενός επαγγελματικού πλυντηρίου σκευών και κυρίως κάνει πιο απλή και φιλική τη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εκπαίδευση για να λειτουργήσει κάποιος τον εξοπλισμό και ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει εύκολα ακόμη και το εποχικό προσωπικό. Σε πολλές περιπτώσεις δε, χρησιμοποιούνται για τις επιλογές λειτουργίας μόνο σύμβολα, για να γίνεται ακόμη πιο απλή κι εύκολη η χρήση της συσκευής. Στη διάρκεια της έρευνας για την επιλογή ενός πλυντηρίου σκευών, η ευκολία χρήσης θα πρέπει να είναι ύψιστης προτεραιότητας και να αποφεύγονται οι πολλές επιπλέον εφαρμογές, αν δεν είναι απαραίτητες. Είναι γεγονός πως τα αναβαθμισμένα και υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μια συσκευή ασκούν από μόνα τους μια ιδιαίτερη γοητεία. Στην πράξη όμως μπορεί να αποδειχθούν πολύπλοκα στη χρήση και να οδηγήσουν σε κακή λειτουργία και φτωχά αποτελέσματα στις πλύσεις.

Η καταλληλότητα

Υπάρχουν πια τόσες πολλές επιλογές στα πλυντήρια σκευών, που είναι δεδομένο πως δεν κάνουν όλα για όλες τις δουλειές. Είναι ζωτικό για μια επιχείρηση αφενός να ερευνήσει τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά αφετέρου να κάνει τη σωστή επιλογή με βάση πρωτίστως τον χώρο που μπορεί να διαθέσει για το πλυντήριο. Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι η μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα ενός πλυντηρίου είναι απολύτως θεμιτή. Όμως, αν για τη μεγαλύτερη χωρητικότητα χρειάζεται να θυσιαστεί περισσότερος χώρος από όσο θα έπρεπε μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα, αυτό μπορεί να επιδράσει εξαιρετικά αρνητικά την αποτελεσματική λειτουργία της.

πλυντήρια πιάτωνΠλέον του χώρου, υπάρχει και το θέμα της αξιοπιστίας. Για ένα εστιατόριο με υψηλό φόρτο εργασίας, χρειάζεται εξ αντικειμένου ένα πλυντήριο που να αντέχει στη βαριά χρήση. Ένα πλυντήριο το οποίο θα χαλάει κάθε δύο – τρεις εβδομάδες, επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο που απαιτεί ο κύκλος εργασίας μιας κουζίνας, μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα και τελικά υψηλότερο κόστος. Για τις πιο μικρές σε χώρους επιχειρήσεις, με μεγάλο όμως φόρτο εργασίας, υπάρχουν δυνατότητες για συμπαγείς και με ταχεία λειτουργία συσκευές πλύσης. Οπωσδήποτε, οι μικροί χώροι είναι περιοριστικοί κι επιδρούν καθοριστικά στο σύνολο του εξοπλισμού που πρέπει να προμηθευτεί μια επιχείρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας