Greek hospitality awards

Σταδιακή ανάκαμψη της ξενοδοχειακής αγοράς, διαβλέπουν κορυφαίοι παράγοντες του τουρισμού, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της απονομής των Βραβείων «Greek Hospitality Awards 2020», που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Τα βραβεία απονεμήθηκαν φέτος σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, προκειμένου να ενισχύσουν τον κλάδο και ευρύτερα το εγχώριο τουριστικό προϊόν και μεταδόθηκαν ζωντανά, μέσα από τη LiveOn, την πλατφόρμα διοργάνωσης ψηφιακών συνεδρίων και εκθέσεων του ethosGROUP και το gha.liveon.tech.

Την κορυφαία διάκριση “Top Greek  Hotel 2020” κατέκτησε το Makedonia Palace και την κορυφαία διάκρισηTop Greek Resort 2020” κατέκτησε το Navarino DunesCosta Navarino. Συνολικά απονεμήθηκαν 96 κατηγορίες βραβείων σε 4 θεματικές ενότητες, και βραβεύτηκαν 140 ξενοδοχεία & επιχειρήσεις τουρισμού από όλη την Ελλάδα!  

Επίσης, απονεμήθηκαν οι εξής 7 τιμητικές διακρίσεις:

  • Greek Hospitality Leader: κ. Γεράσιμος Φωκάς, Πρόεδρος του Ομίλου Electra Hotels & Resorts
  • Greek Hospitality Influencer: κ. Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece
  • Greek Hospitality Personality: κ. Ιωάννης Κυρίτσης, Owner της Axia Hospitality
  • Greek Hospitality Rising Star: κ. Στέλιος Ιωαννίδης, Επιχειρηματίας & Managing Director του Athens Utopia Ermou
  • Greek Hospitality Mentor: κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ΚΩ & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων
  • Best Greek Hospitality Region: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Best Greek City Break Destination: Δήμος Αθηναίων

Την Τελετή Απονομής παρουσίασαν o κ. Χάρης Ντιγριντάκης, Δημοσιογράφος, Διευθύνων  Σύμβουλος της Tourism Media & Events και η κ. Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing  Communications  Manager, ethosEVENTS.

Η εκδήλωση, διάρκειας 5 ωρών, πραγματοποιήθηκε μέσα από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, με απόλυτη ασφάλεια για τους συντελεστές, ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα δρώμενα, σε μια 5ωρη live μετάδοση υψηλών προδιαγραφών, γεμάτη με βραβεία, ζωντανές συνδέσεις, βίντεο νικητών και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ με θεσμικούς εκπροσώπους και στελέχη της αγοράς, για μέλλον του Τουρισμού την εποχή της πανδημίας COVID-19.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, αναφέροντας ότι «η συγκυρία αυτή μας ένωσε όλους σαν μια γροθιά, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε. Αυτό το στοίχημα το πετύχαμε όλοι μαζί». Ο ίδιος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του τουρισμού που όλοι μαζί συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του ποιοτικού αποτελέσματος. Όπως επεσήμανε, «η χώρα μας πέτυχε τα στοιχήματά της για φέτος, ενισχύει το brand της και συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία, αμβλύνοντας τις συνέπειες του covid. Τα Greek Hospitality Awards, είναι θεσμός για τον τουρισμό, κοιτούν μπροστά, στα νέα τουριστικά προϊόντα».

Η κ. Κατερίνα  Νοτοπούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Τομεάρχης Τουρισμού, σημείωσε στον χαιρετισμό της ότι «ζούμε στον αστερισμό της αβεβαιότητας». Όπως ανέφερε, «το μέλλον περνά μέσα από μια νέα κοινωνική συμφωνία. Ο τουρισμός σήμερα θα πρέπει να μετεξελιχθεί για να γίνει βιώσιμος. Δεν είναι μία στενή οικονομική δραστηριότητα. Ευθύνη του προοδευτικού κόσμου είναι να επιλέξει μια νέα κοινωνική συμφωνία».

Η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος, Ξενοδοχειακού  Επιμελητηρίου  Ελλάδος (ΞΕΕ) & Πρόεδρος Συλλόγου  Ξενοδόχων Ζακύνθου, ανέφερε ότι «Μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, έχει διπλή αξία να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, καθώς παρά την υπερπροσπάθεια, καταγράφεται μεγάλη πτώση τουριστικής κίνησης και απασχόλησης».  Όπως τόνισε, «η στιγμή της κρίσης είναι η στιγμή της μέγιστης υπευθυνότητας. Βρισκόμαστε δυστυχώς στο σημείο μηδέν. Καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης. Είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την στήριξη του κλάδου και την εξεσφάλιση ρευστότητας. Χρειάζεται μακρόπονοο όραμα και στρατηγική».

Ο τουρισμός την εποχή της πανδημίας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Το μέλλον του Τουρισμού την εποχή της πανδημίας COVID-19», με συντονιστή τον κ. Χάρη Ντιγριντάκη και ομιλητές τους κ.κ. Δημήτριο  Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα στον Ελληνικό  Οργανισμό  Τουρισμού (ΕΟΤ),  Νοέλ Ιωσηφίδη, Former  Chairman,  ABTA  &  Industry  Affairs  Director,  Association  of  Specialist  Tour Operators,  Κωνσταντίνα  Σβύνου, Πρόεδρο Ένωσης  Ξενοδόχων ΚΩ  &  Πρόεδρο Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ),  Γεώργιο Δήμα, Επικεφαλής TUI Ελλάδας, Ισλανδίας, Λαπωνίας. Οι ομιλητές στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι η επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι σαφώς καλύτερη από φέτος, ωστόσο και το 2021 αναμένεται να είναι μία δύσκολη χρονιά, ενώ για να φτάσει ο τουρισμός ξανά στα επίπεδα του 2019 θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας