Η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ επενδύει στην διατροφική εκπαίδευση

Η διατροφική εκπαίδευση είναι στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ που στηρίζει το τρίπτυχο, ποικιλία , μέτρο, ισορροπία.

Έτσι η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ διοργάνωσε την Κυριακή 22 Ιουλίου μια εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με ειδικούς διατροφολόγους, σε παιδικές κατασκηνώσεις όπου δεκάδες παιδιά-κατασκηνωτές συμμετείχαν στα διαδραστικά καινοτόμα παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση. Μέσα από ερωτήσεις, παιχνίδια αλλά και ειδικές προβολές οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν τις γνώσεις τους για τους ιδανικούς συνδυασμούς τροφίμων, για τις σωστές ποσότητες, καθώς και για άλλα θέματα διατροφής.

Η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ επενδύει στην διατροφική εκπαίδευσηΌπως τόνισε στην ομιλία της η Μαριλένα Νιτσιάκου η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα διατροφής αποτελεί διαχρονική δέσμευση της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ και ταυτόχρονα μεγάλο ζητούμενο και σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία εντείνει τις προσπάθειες και ενσωματώνει συνεχώς νέες καινοτόμες ιδέες.

Ειδικότερα, σε σχέση με την εκπαιδευτική δράση, αυτή εξελίχθηκε σε 3 στάσεις:

  • Η πρώτη αφορούσε οπτικοακουστική προβολή, όπου ειδικός συνεργάτης – διατροφολόγος ανέπτυξε στα παιδιά τη σημασία της διατροφικής πυραμίδας, ενώ έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις κυριότερες ομάδες τροφίμων που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών.
  • Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μετακινήθηκε σε δύο τεράστιους καμβάδες όπου στον ένα απεικονιζόταν καλλιτεχνικά η διατροφική πυραμίδα ως… Διατροφονήσι και στον άλλο ένα τεράστιο πιάτο όπου τα παιδιά έπρεπε και στις δύο περιπτώσεις να τοποθετήσουν στη σωστή θέση και στις σωστές αναλογίες, τα τρόφιμα – παιχνίδια που τους είχαν δοθεί.
  • Στη συνέχεια, ο κύκλος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση ενός παιδικού σταυρόλεξου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστική αφίσα με χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφή τους ενώ στο χρόνο που θα ακολουθήσει, η εταιρεία θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις μένοντας πίστη στη διαχρονική της δέσμευση που αφορά τη σωστή διατροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας