Η Delta AirLines ανακοίνωσε ότι εκτός από τις ομιλούμενες γλώσσες, όπως τα ισπανικά και τα ρωσικά, οι ενδυμασίες των μελών του πληρώματος πτήσης θα υποδεικνύουν επίσης αν γνωρίζουν μια νοηματική γλώσσα, καθώς ο χώρος του αεροπλάνου είναι συχνά τόσο πολυπολιτισμικός όσο και οι προορισμοί στους οποίους ταξιδεύει.

«Η αποστολή μας είναι να συνδέσουμε τον κόσμο, που ξεκινάει με το να κάνουμε τα ταξίδια ευκολότερα για όλους τους ανθρώπους«, γράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Ed Bastian, προσθέτοντας: «Είναι ένα μικρό βήμα στο ταξίδι μας, αλλά μια ισχυρή αλλαγή καθώς επιδιώκουμε να κάνουμε τον κόσμο μικρότερο, ένα μέρος με λιγότερο αποκλεισμό«.

Αυτά τα νέα είναι ενθαρρυντικά για πολλά μέλη της κοινότητας κωφών και ατόμων με δυσκολίες ακοής.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο στον κόσμο ότι οι εκατοντάδες νοηματικές γλώσσες αξίζουν αναγνώριση όπως και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα», λέει η CNNTravel, Chris Soukup, Διευθύνων Σύμβουλος της Υπηρεσίας Επικοινωνιών για Κωφούς (CSD). «Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά για να καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις και τις παρερμηνείες απέναντι στους κωφούς και τους ανθρώπους με δυσκολίες στην ακοή, να δείξουμε ποιοι είναι και τι μπορεί να καταφέρουν, και αυτή η κίνηση από  την Delta τους τοποθετεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, περίπου 466 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ένα επίπεδο απώλειας ακοής, το οποίο ανέρχεται περίπου στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ορίσει την 23η Σεπτεμβρίου ως τη Διεθνή Ημέρα των Νοηματικών Γλωσσών. Αυτή η μέρα, που γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, δημιουργήθηκε για να «ευαισθητοποιήσει για τη σημασία της νοηματικής γλώσσας στην πλήρη κατανόηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κωφών ανθρώπων».

Υπάρχουν περίπου 300 νοηματικές γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Και η Delta δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει κάνει κίνηση για  την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κοινότητα. Το 2018, η Starbucks άνοιξε ένα Αμερικανικό κέντρο νοηματικής γλώσσας στην Ουάσιγκτον, στο δρόμο που βρίσκεται το πανεπιστήμιο Gallaudet, το μοναδικό πανεπιστήμιο φιλελεύθερων τεχνών στον κόσμο για τους κωφούς και τα άτομα με δυσκολία στην ακοή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας