«Χρειάζεται προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα» γράφει η βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στον απόηχο της δήλωσης του πρωθυπουργού στον Observer.

Καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εξέφρασαν από έντονες αντιρρήσεις ως επιφυλάξεις για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου δήλωσε έτοιμος να ζητήσει από τον Μπόρις Τζόνσον να δανείσει η Βρετανία στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη έκανε μια ανάρτηση που μοιάζει να αφήνει υπονοούμενα.

Σαν να εξηγεί στους κυβερνώντες πώς πρέπει να γίνει η διεκδίκηση. Η ανάρτηση που έκανε στη σελίδα της στο Facebook έχει ως εξής:

«Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου.

Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία. Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας που οφείλουμε να αναπτύξουμε διεθνώς”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας