Η Ουκρανία ανοίγει το δρόμο για τους τουρίστες στο Τσερνομπίλ, ξεκινώντας με την άρση αρκετών περιορισμών στην επίσκεψη της περίφημης ζώνης του, με αποτέλεσμα να είναι επισκέψιμο το κέντρο της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στον κόσμο ύστερα και από την υπογραφή διατάγματος από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensiy.

«Σήμερα υπέγραψα διάταγμα που θα αποτελέσει την αρχή της μετατροπής της ζώνης αποκλεισμού σε ένα από τα σημεία ανάπτυξης μιας νέας Ουκρανίας. Πρώτα απ ‘όλα, θα δημιουργήσουμε έναν «πράσινο διάδρομο» για τους τουρίστες και θα εξαφανίσουμε τις προϋποθέσεις διαφθοράς», ανακοίνωσε στο Twitter ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensiy.

Σύμφωνα με τον Zelenskiy, η Ουκρανία πρέπει να παρουσιάσει το Τσερνομπίλ σε επιστήμονες, οικολόγους, ιστορικούς και τουρίστες.

«Δυστυχώς, η ζώνη αποκλεισμού εξακολουθεί να είναι σύμβολο της διαφθοράς – οι υπεύθυνοι για την επιβολή του νόμου συλλέγουν δωροδοκίες από τους τουρίστες, εξάγουν παράνομα παλιά σίδερα και χρησιμοποιούν φυσικούς πόρους- όλα αυτά θα τα σταματήσουμε σύντομα», δήλωσε.

Το Τσερνομπίλ είδε την άνοδο των αφίξεων τουριστών χάρη στην επιτυχία μιας αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς που εξέτασε το ατύχημα του 1986. Το “Τσερνομπίλ” της HBO απεικονίζει τα επακόλουθα της έκρηξης, την τεράστια εκκαθάριση και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε μετά το συμβάν.

Τον περασμένο Απρίλιο ήταν 33η επέτειος της καταστροφής του Τσερνομπίλ στη τότε Σοβιετική Ουκρανία, η οποία προκλήθηκε από μια δοκιμή αστοχίας στον τέταρτο αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου και έστειλε σύννεφα πυρηνικών υλικών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας