Η επιτυχημένη πολιτιστική δράση «Οι πέτρες μιλούν», της ΕΞΑΑΑ που ξεκίνησε τον Ιούλιο από το Βυζαντινό Μουσείο και συνεχίστηκε όλο το Σεπτέμβριο στην Αρχαία Αγορά/Στοά Αττάλου, ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου με performances αυτή τη φορά στο Μουσείο Ακρόπολης. Η δράση θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11 π.μ. έως 1μ.μ. σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά) και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (χωρίς εισιτήριο) για τους επισκέπτες της Αθήνας και το ευρύ κοινό.

Πρόκειται για μία προσφορά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού προς τους ξένους επισκέπτες και τους πολίτες της Αθήνας, που εφέτος έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση της δράσης. Ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης, ήρωες διαχρονικοί ζωντανεύουν μέσααπό τις «Πέτρες μιλούν». Στόχος της δράσης, η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της: τις τέχνες και τα γράμματα.

Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι θεατές παρακολουθούν: Το προοίμιο της «Οδύσσειας» (και σε μελοποιημένη απόδοση), αποσπάσματα από τον Επιτάφιο λόγο του Περικλή, από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την «Ρητορική» του Αριστοτέλη, την Παλατινή Ανθολογία, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τον Ομηρικό Ύμνο στην Αφροδίτη. Ειδικά στο Μουσείο Ακρόπολης θα ακουστεί και η «Προσευχή επάνω στην Ακρόπολη», του ΕρνέστΡενάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας