Vegan αγορά αξίας €1,1 δισ. το 2023!

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι προβλέψεις αναφορικά με την αξία της παγκόσμιας vegan αγοράς ξεπερνούν τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2023! Μέγεθος, που αν μη τι άλλο καταδεικνύει την -κάτι παραπάνω από- υπαρκτή δυναμική της φυτοφαγίας και του εν γένει κινήματος. Όπως τονίζεται στις ίδιες έρευνες, ένα από τα βασικά pain points της vegan διατροφικής σκηνής εντοπίζεται στις περιορισμένες meat free εναλλακτικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Όταν το σύνολο των μεγεθών κινείται προς μια κατεύθυνση, καταδεικνύοντας μια πρακτική, τότε αναμφίβολα γεννάται ζήτημα.

“Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η αξία της παγκόσμιας vegan αγοράς ξεπερνά τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2023!”

Για παράδειγμα, μόλις το 24% θα βαθμολογούσε με υψηλό βαθμό τις vegan προσφορές του μενού σε non-vegan εστιατόρια ή μπαρ. Την ίδια στιγμή, το 66% των καταναλωτών δηλώνει δεκτικό σε meat alternative πιάτα κι εν γένει γεύσεις. Επιπροσθέτως, σχεδόν 1 στους 3 (29%) καταναλωτές αναζητά vegan προτάσεις, όταν επιλέγει να δειπνήσει εκτός της οικίας του.

Συν τοις άλλοις, το 39% των καταναλωτών θα επισκεπτόταν στα σίγουρα ένα εστιατόριο, στην περίπτωση κατά την οποία γνώριζε πως διαθέτει plant based επιλογές στο γευστικό μενού του.

Η καινοτομία της πρώτης fully vegan pub!

vegan pubΚάθε άλλο παρά μυστικό πρέπει να θεωρείται η έντονη δυναμική της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών πάσης φύσεως και μορφής στη «Γηραιά Αλβιώνα», γεγονός που δίνει ξεχωριστή ώθηση σε κάθε επιχειρηματικό βήμα, το οποίο έχει κάποιας μορφής σύνδεση με αυτό. Αντλώντας, λοιπόν, έμπνευση από τη συγκεκριμένη πτυχή κι έπειτα από εκτενή μελέτη συστατικών, πρώτων υλών, συνδυαστικής λειτουργίας και καταναλωτικών συνηθειών, η Christina κι ο Biff προχώρησαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας εξαιρετικά καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας.

Συγκεκριμένα, πριν από ελάχιστες ημέρες εγκαινίασαν την έναρξη της λειτουργίας της πρώτης πλήρους vegan pub με την επωνυμία «Brew Dog»! «Προχωρήσαμε σε μια κοπιώδη, εκτενή και χρονικά απαιτητική διαδικασία ανάλυσης κάθε συστατικού των ποτών (οινοπνευματώδη, μπίρα, κρασί κ.ά.) κι εν συνεχεία επιχειρήσαμε να τα “παντρέψουμε” αρμονικά με αντίστοιχα vegan συστατικά. Το αποτέλεσμα μάς κατέδειξε τον πλέον προφανή δρόμο, ήτοι τη δημιουργία μιας full board vegan pub».

«Must haves» της vegan εστιατορικής

Έχοντας συμπληρώσει μια τριετία επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας σε μια εξαιρετικά απαιτητική εστιατορική αγορά, όπως αυτή της βρετανικής πρωτεύουσας, η κυρία Bloom αποτελεί ιδανική περίπτωση, προκειμένου να παρέχει ορισμένα ψήγματα γνώσης κι εμπειρίας προς τυχόν… wannabe επαγγελματίες της vegan γαστρονομικής σκηνής. Σύμφωνα με την ίδια: «Σήμερα βιώνουμε τη φάση κατά την οποία λαμβάνει χώρα η διαδικασία mainstreaming του veganism. Σε πρώτο βαθμό, θα πρότεινα να εστιάσετε σε ορισμένες υψηλής ποιότητας επιλογές, προωθώντας τις ως ισότιμες προτάσεις στο μενού σας.

vegan pubΑποφύγετε να τις… καταχωνιάσετε ή έστω να τις τοποθετήσετε σε κάποιο ξεχωριστό σημείο στον κατάλογό σας. Χρήσιμο είναι οι επαγγελματίες να διασφαλίσουν την ανάπτυξη και προσφορά ενός σταθερά ικανοποιητικού προϊόντος, δίχως εμφανείς ή τουλάχιστον μεγάλες διαφοροποιήσεις. Κάτι στο οποίο οφείλουν να επενδύσουν είναι η προσφορά ενός πραγματικά καλού burger, το οποίο και θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, γύρω από το οποίο μπορείτε να δομήσετε μια σειρά από πρόσθετες γεύσεις. Ιδιαίτερα έξυπνο θα ήταν να πειραματιστείτε, προκειμένου να αναπτύξετε ορισμένες περισσότερο μοναδικές όσο και δημιουργικές γεύσεις, που θα σας διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό και τις τυχόν πιο “έτοιμες” όσο και “κλασικές” προτάσεις του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας