Η TUI ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε επιπλέον 2 εκατ. θέσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, οι Βαλεαρίδες, οι Κανάριες Νήσοι, η Αίγυπτος, το Μεξικό και η Φλόριντα, μετά την κατάρρευση του ανταγωνιστή της, Thomas Cook.

Θα προσφέρει επίσης περισσότερες αναχωρήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου, όπως από Μάντσεστερ, Ντόνκαστερ, Σέφιλντ, Μπέρμιγχαμ, Νιουκάστλ και Γλασκώβη.

Η τεράστια αυτή επέκταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 100 πιλότους και 200 άτομα ως ​​πλήρωμα καμπίνας. Σε αυτές περιλαμβάνονται και θέσεις για περισσότερους από 50 πιλότους της Thomas Cook στην TUI Airways (η Thomas Cook απασχολούσε περίπου 500 πιλότους συνολικά).

Η κίνηση, η οποία ακολουθεί την εξαγορά του συνόλου των καταστημάτων της Thomas Cook από την Hays Travel, επικροτήθηκε από την ένωση των πιλότων BALPA. Ο γενικός γραμματέας της BALPA, Brian Strutton, δήλωσε: ”Η BALPA συνεργάστηκε στενά με την TUI Airways για τα σχέδια επέκτασής της και είμαστε πραγματικά ευτυχείς που τόσες πολλές θέσεις εργασίες προορίζονται για τους πρώην πιλότους της Thomas Cook. Η BALPA τους υποστηρίζει με ικανοποίηση”.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια τεράστια επέκταση για την TUI, η οποία έχει άδεια να μεταφέρει 5,5 εκατ. επιβάτες. Ήδη ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον επόμενο μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, την Jet2holidays, η οποία έχει άδεια να μεταφέρει 3,9 εκατομμύρια. Μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, ο ΟΤΑ On the Beach είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά με άδεια να μεταφέρει όμως μόνο 1,65 εκατ. κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας