Οι ξενοδοχειακές προτάσεις του The Hotel Show Dubai

Στο The Hotel Show Dubai θα παρουσιαστούν αυτές οι δύο φωτορεαλιστικές προτάσεις ξενοδοχείων.

Οι προτάσεις θα παρουσιαστούν στα περίπτερα της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Ελληνικού 100% Hotel Show.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece στην Έκθεση The Hotel Show Dubai είναι προ των πυλών και οι σχεδιαστές που συμμετέχουν αποκαλύπτουν για πρώτη φορά το δημιουργικό concept των δυο ιδιαίτερων αυτών Ελληνικών Περιπτέρων. Με κάθε ένα από αυτά να αποτελεί ταυτόχρονα και μια ολοκληρωμένη πρόταση δωματίου, η Ελληνική Συμμετοχή διαφοροποιείται και ενισχύει σημαντικά την εξωστρέφεια και την προοπτική νέων συνεργασιών.

Στην περιγραφή της πηγής έμπνευσης των σχεδιαστών, είναι σαφής η αναφορά σε χαρακτηριστικά ελληνικά στοιχεία όπως το φως, το ζεστό ελληνικό καλοκαίρι, η αξιοποίηση του εξωτερικού χώρου, καθώς και η επιβλητικότητα της αττικής γης και το γεωμορφολογικό περιβάλλον της.  Ταυτόχρονα όμως, οι χώροι που δημιουργούνται είναι απλοί, με στόχο να προωθηθεί η ιδέα της εφαρμογής του Ελληνικού Design και σε ξενοδοχεία άλλων χωρών και να μην συνδεθεί με χαρακτηριστικά που θα το έκαναν ανελαστικό. Με τον συντονισμό και την επικοινωνιακή στήριξη του 100% Hotel Show αναμένεται η συμμετοχή να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης και να αναδείξει τόσο τον Ελληνικό Σχεδιασμό όσο και τις Ελληνικές Προμηθευτικές Εταιρείες στην Αραβική και Ασιατική αγορά.

Resort Inspiration / design by Mastrominas Architecture

Η παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική και τα φυσικά ελληνικά υλικά και στοιχεία εμπνέουν την ιδιαίτερη πρόταση του γραφείου Mastrominas Architecture, για το δωμάτιο ενός Resort. Ο κύριος σχεδιαστικός στόχος του έργου είναι να συνδυάσει τις διαχρονικές χωρικές ιδιότητες της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, της ροής, της λειτουργίας, της μορφής και του φωτός με τα βασικά χαρακτηριστικά της έκθεσης: την καινοτομία, το σχεδιασμό και την πολυτέλεια. Για το σκοπό αυτό, η ιδέα που αναπτύσσεται έχει ως κεντρικό άξονα μια σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής ελληνικής αρχιτεκτονικής. Οι βασικές αρχές του έργου είναι η προώθηση του ελληνικού σχεδιασμού σε σχέση με τους χώρους φιλοξενίας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο χώρος που δημιουργείται είναι απλός, με αναφορές στις κομψές ελληνικές κατασκευές καθώς και στον σύγχρονο σχεδιασμό των ξενοδοχείων Xenia.

Urban Hotel inspiration / design by Sotiris Lazou Design Studio

Η Γεωμορφολογία και τα Υλικά της Αττικής εμπνέουν την πρόταση του Σωτήρη Λάζου για το δωμάτιο ενός Urban Hotel.

Η πρόταση του Σωτήρη Λάζου είναι εμπνευσμένη από την Αττική Γη, μια Χερσόνησο που βρέχεται από τρεις κόλπους και στο κέντρο της έχει δυο μεγάλα βουνά: Την Πεντέλη, με τα φημισμένα μαρμαρά της και τον καλυμμένο με θυμάρια Υμηττό- βουνά που αποτελούν τα όρια της Αθήνας, της πόλης με τη λαμπρότερη ιστορία. Λίγη από την επιβλητικότητα της πόλης αυτής θέλει ο σχεδιαστής να περάσει στον προτεινόμενο χώρο, με μια δόση λαμπρότητας αλλά ταυτόχρονα και απλής κομψότητας.Ο άνθρωπος που θα επιλέξει το χώρο αυτό για την ολιγοήμερη διαμονή του, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει αυτά τα χαρακτηριστικά της Αθήνας και της Αττικής Γης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας