Ιαματικός ο φυσικός πόρος Ριζώματος στον Δήμο Τρικκαίω

Ως ιαματικός αναγνωρίστηκε ο φυσικός πόρος Ριζώματος στον Δήμο Τρικκαίων έπειτα από υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά και δημοσίευση στο ΦΕΚ (3047/29-7-2018).

Η αναγνώριση του φυσικού πόρου Ριζώματος θα δώσει τη δυνατότητα στον Δήμο Τρικκαιών να αναπτύξει τον τουρισμό υγείας στην περιοχή των Τρικάλων, ως πατρίδα του Ασκληπιού.

Ο φυσικός πόρος Ριζώματος στον Δήμο Τρικκαίων αφορά την πρώτη αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στην περιοχή των Τρικάλων, η οποία έχει την υψηλότερη συγκέντρωση υδρόθειου από πλήθος άλλων γνωστών ιαματικών πηγών.

Συγκεκριμένα, ο φυσικός πόρος Ριζώματος ενδείκνυται για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις νευρικού συστήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας