Καθυστέρηση πτήσεων, IATA, covid-19, αεροπορικές

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κυκλοφορίας επιβατών για τον Μάρτιο του 2020, δείχνοντας ότι η ζήτηση έπεσε 52,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μείωση στην πρόσφατη ιστορία του κλάδου και ήταν αποτέλεσμα  των μέτρων που ελήφθησαν διεθνώς  για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19. Οι συνολικοί όγκοι επιβατών επέστρεψαν στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία το 2006.

«Ο Μάρτιος ήταν καταστροφικός μήνας για τις αερομεταφορές. Οι αεροπορικές εταιρείες βίωσαν κλιμακωτά τον αυξανόμενο αντίκτυπο του κλεισίματος των συνόρων και των περιορισμών στην κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένων και των εγχώριων αγορών. Η ζήτηση έφτασε στο ίδιο επίπεδο με το 2006, αλλά έχουμε τους στόλους και τους υπαλλήλους για την διπλάσια επιβατική κίνηση. Το χειρότερο είναι ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο τον Απρίλιο και τα περισσότερα σημάδια δείχνουν μια αργή ανάκαμψη», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Τα ποσοστά της μείωσης ανά ήπειρο

Όλες οι περιοχές κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό πτώσης κίνησης.  Ειδικότερα ανά περιοχή τα ποσοστά μείωσης ήταν:

  • Οι αεροπορικές εταιρείες Ασίας-Ειρηνικού έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης , καθώς η κίνηση του Μαρτίου μειώθηκε κατά 65,5% σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους, η οποία ήταν υπερδιπλάσια από την πτώση του 30,7% τον Φεβρουάριο.
  • Οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς είδαν τη ζήτηση του Μαρτίου να μειώνεται 54,3%. Τον Φεβρουάριο, η κίνηση ήταν σχεδόν επίπεδη σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής σημείωσαν μείωση κυκλοφορίας 45,9% το Μάρτιο, αντιστρέφοντας αύξηση 1,6% το Φεβρουάριο.
  • Η κίνηση των αερομεταφορέων της Βόρειας Αμερικής σημείωσε πτώση 53,7% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής παρουσίασαν πτώση της ζήτησης κατά 45,9% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι το Φεβρουάριο η κίνηση μειώθηκε 0,2% από έτος σε έτος.
  • Η κίνηση των αφρικανικών αεροπορικών εταιρειών μειώθηκε κατά 42,8% το Μάρτιο, η οποία ήταν τεράστια επιδείνωση από πτώση 1,1% τον Φεβρουάριο.

Ο Alexandre de Juniac τόνισε ότι ο κλάδος των αερομεταφορών βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ακόμη δεν έχει πιάσει πάτο.  Το κλίμα αναμένεται να βελτιωθεί όταν θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα και θα πυκνώσουν ξανά οι πτήσεις. Η IATA  ζητεί για ακόμη μία φορά την συνεργασία των κυβερνήσεων για να είναι πιο εύκολη η επιστροφή στην κανονικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας