Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δημοσίευσε στοιχεία για τις παγκόσμιες αγορές αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, τα οποία δείχνουν ότι η ζήτηση, μετρούμενη σε φορτίο ανά χιλιόμετρα (FTK), υποχώρησε κατά 3,2% τον Ιούλιο του 2019, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018. Κατά συνέπεια, αυτός είναι ο ένατος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο σημειώνεται μείωση του όγκου των εμπορευματικών μεταφορών σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.

Τα αεροπορικά φορτία εξακολουθούν να υπόκεινται απώλειες εξαιτίας της εξασθένισης του παγκόσμιου εμπορίου και της εντεινόμενη εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου είναι κατά 1,4% χαμηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο ενώ ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας μειώθηκε κατά 14% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο παγκόσμιος (και κορυφαίος) Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) δεν παρουσιάζει αύξηση. Η παρακολούθηση των νέων εξαγωγικών παραγγελιών σημειώνει πτώση των παραγγελιών από το Σεπτέμβριο του 2018. Και για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2009 όλα τα μεγάλα εμπορικά έθνη αναφέρουν πτώση των παραγγελιών.

Η χωρητικότητα των εμπορευμάτων, μετρούμενη σε διαθέσιμα τονοχιλιόμετρα φορτίου (AFTK), αυξήθηκε κατά 2,6% τον Ιούλιο του 2019 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2018. Έτσι, η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας υπερέβη πλέον την αύξηση της ζήτησης για 9ο συνεχή μήνα.

«Οι εμπορικές εντάσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη την αεροπορική βιομηχανία μεταφορών (Air cargo). Τα υψηλότερα κόμιστρα διαταράσσουν όχι μόνο τις αλυσίδες εφοδιασμού αλλά και τις παγκόσμιες εμπορικές διαύλους. Παρόλο που οι τρέχουσες εντάσεις ενδέχεται να αποφέρουν βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη, μπορεί να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για τους καταναλωτές και την παγκόσμια οικονομία. Το εμπόριο δημιουργεί ευημερία. Η γρήγορη επίλυση των διαφορών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας