Κω, Κως, Αιγαίο, τουρισμός, καμπάνια, ΕΟΤ

Την υλοποίηση μιας ειδικής καμπάνιας αποκλειστικά για τα νησιά στο Βόρειο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα (Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος, Λήμνος, Κως, Λέρος) που πλήττονται άμεσα και έχουν «σηκώσει» δυσανάλογα μεγάλο βάρος των εισερχόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, σχεδιάζουν να υλοποιήσουν από κοινού το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tour-market.gr. Η εν λόγω καμπάνια, που θα διαθέτει προκαθορισμένο budget, θα «τρέξει» στο εξωτερικό έχοντας ως απώτερο στόχο την ανάδειξη και προβολή της τουριστικής πλευράς των εν λόγω προορισμών.

Όπως επισημαίνεται από στελέχη του ΕΟΤ, μέσω της συγκεκριμένης δράσης θα επιχειρηθεί η επανατοποθέτηση των νησιών που πλήττονται άμεσα στο διεθνές τουριστικό γίγνεσθαι. Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναμένεται να δοθεί ξεχωριστή έμφαση στις ομορφιές, τις γεύσεις, τα αρώματα, αλλά και τις επιμέρους εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες στα εν λόγω νησιά και τις ομορφιές που προσφέρουν το Βορείο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καμπάνια που θα υλοποιηθεί εκτιμάται πως θα έχει συγκεκριμένη στόχευση σε ότι αφορά τις αγορές, καθώς θα απευθύνεται στα κοινά που απώλεσαν ελέω και της μεταναστευτικής κρίσης.

Πρόσθετες δράσεις στήριξης της εξωστρέφειας των πλητόμενων νησιών

Παράλληλα, ο ΕΟΤ σχεδιάζει και μια σειρά από δράσεις για τα συγκεκριμένα νησιά, όπως να είναι σε θέση να λάβουν μέρος εντελώς δωρεάν σε όσες εκθέσεις συμμετέχει ο Οργανισμός και ταιριάζουν με το τουριστικό τους προφίλ, ενώ ποσοστό της τάξεως του 15% του συνολικού αριθμών εκστρατειών ταξιδίων εξοικείωσης (fam trips) που σχεδιάζει και διοργανώνει ο ΕΟΤ, θα κατευθυνθούν προς τους προαναφερθέντες προορισμούς του Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, κατά τις πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις στις οποίες συμμετείχε ο ΕΟΤ, στελέχη του οργανισμού αλλά και του υπουργείου Τουρισμού προχώρησαν σε εκτενείς επαφές και συζητήσεις με αεροπορικές εταιρείες και tour operators, σε μια προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης κατά το δυνατόν περισσότερων εξ’ αυτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον νέο υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, με στόχο ακριβώς να υπάρξουν δράσεις για την στήριξη του τουρισμού στα νησιά που πλήττονται από το μεταναστευτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας